Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije bilo snage

Španjolci ipak prejaki: Hajduk ponovno izgubio od Villarreala i oprostio se od Europe

Villarreal je ponovno bio bolji od Hajduka i osigurao prolaz u grupnu fazu Konferencijske lige.

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli izvesti čudo u uzvratnom susretu play-offa Konferencijske lige na rasprodanom Poljudu. Villarreal je slavio s 2:0 i s ukupnih 6:2 prošao u grupnu fazu europskog natjecanja.

Pred prepunim Poljudom i u odličnoj atmosferi Hajduk je jednako tako odigrao prvo poluvrijeme, ali je u svemu nedostajala egzekucija brojnih prilika. Na drugoj strani u 37. minuti je pogodio Pedraza, a u 56. uz veliku pomoć vratara Hajduka Lovre Kalinića i Chukwueze.

Utakmica je mogla početi šokantno za Hajduk. U 3. minuti je pogriješio Melnjak, a na pladnju je domaću mrežu imao Baena, no vodstvo gostiju je spriječio vratar Hajduka Kalinić.

Hajduk nizao prilike u prvom poluvremenu

Nakon toga uslijedila je odlična igra Hajduka u kojoj su se nizale prilike pred španjolskim vratima. U 8. minuti, nakon ubačaja Sahitija, opasno je glavom zaprijetio Livaja, ali je i promašio.

U uvodnih sedamnaest minuta Livaja je čak pet puta pucao prema vratima Reine. Nakon pokušaja glavom uslijedilo je lijepo primanje lopte prsima i solidan udarac.

gol expired VIDEO Pogledajte kako je rasprodani Poljud dočekao igrače Villarreala divider

Potom je zaprijetio nakon kornera pa lukavo sa središta terena i na kraju, najopasnije u 17. minuti, ali je s 20 metara topovski pucao i malo promašio željeni cilj.

Hajduk je u uvodu utakmice uistinu igrao nadahnuto. Svi su igrači bili rastrčani, Splićani se nisu bojali žestoko napasti prošlosezonskog polufinalistu Lige prvaka. Nakon silnih pokušaja Livaja gostujućeg vratara su testirali Biuk i Sahiti.

Pedraza utišao rasprodani Poljud

Do kraja poluvremena gosti su uspjeli primiriti Hajduk i zaustaviti silne nalete Splićana, a potom su i poveli.

U 37. minuti Alfonso Pedraza je uz pomoć vratnice, iskosa, pogodio za 1:0 gostiju i povećanje na ukupnih 5:2. Do kraja poluvremena još je jednom pokušao Livaja, ovaj put iz slobodnog udarca, ali je i tada lopta tek fijuknula pored vratnice.

Korteo Torcide VIDEO Vatrena atmosfera na ulicama Splita, pogledajte korteo Torcide divider

Nastavak susreta bolje je otvorio Villarreal koji je nakon nekoliko solidnih pokušaja u 56. minuti povećao prednost na 2:0.

Velika pogreška Kalinića

No, pritom mu je pomogao domaći vratar Lovre Kalinić koji je trebao lakoćom zaustaviti udarac Chukwuezea s vrha šesnaesterca. No, lopta se nekako odbila od Kalinićevih ruku i završila u mreži.

Potom je Villarreal primirio igru, a igrači Hajduka su ostali bez snage i entuzijazma koji ih je vodio kroz prvih 45 minuta. No, i u tom periodu solidne su šanse imali Mlakar i Biuk.

Unatoč silnom trudu Hajduk do kraja nije uspio doći do počasnog gola, a u samom finišu Morales je promašio savršenu priliku za 3:0.

Hajduk se time kao pretposljednji hrvatski klub oprostio od Europe te se do kraja sezone u potpunosti okreće obvezama u hrvatskim okvirima. Jedini predstavnik hrvatskog nogometa u Europi ostaje tako Dinamo u Ligi prvaka.

Hoće li Dinamo posrnuti zbog šest jesenskih utakmica više od Hajduka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider