Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
A1 DONOSI

Nogometne lige širom Europe ulaze u zadnju fazu natjecanja: Gdje pratiti utakmice koje se igraju do 1. srpnja?

Ovog tjedna na rasporedu su polufinalni susreti Europske lige i važni susreti hrvatskog i francuskog nogometnog prvenstva. Sve to možete pratiti na šest kanala Arena Sport televizije koji su od 29. ožujka do 1. srpnja, dostupni svim A1 TV korisnicima u osnovnom TV paketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometne lige diljem Europe ulaze u svoj posljednji krug natjecanja, borba za prvaka i plasman u Europu se zahuktava, dok momčadi na dnu tablice traže bodove koje život znače. Tako nas u četvrtak očekuju prvi polufinalni susreti Europske lige, dok je u petak na rasporedu važan susret za ostanak u prvom razredu hrvatskog nogometa.

Sve to, a i puno više možete pratiti na šest kanala Arena Sport, koji su u promotivnom razdoblju od 29. ožujka do 1. srpnja dostupni svim korisnicima A1. Od 1. srpnja Arena Sport priprema novo iznenađenje u HD kvaliteti za sve sportske zaljubljenike, ali o tome više možete saznati na službenim stranicama.

 

Nakon Dinama na putu do finala stoji im Arsenal

U četvrtak, 29. travnja s početkom u 21 sat na kanalu Arena Sport 1 možemo pratiti prvi polufinalni susret Europske lige između Villarreala i Arsenala. Nakon što su eliminirali zagrebački Dinamo u prošlom krugu natjecanja, Španjolci traže prolaz u finale preko engleske momčadi koja je tek na desetom mjestu Premierlige. To im je jedina prilika da razvesele svoje navijače i spase ionako tešku sezonu. Možda bi prolazom u finale umanjili razočaranje navijača zbog pristupanja Superligi, privatnom projektu koji je propao u 48 sati.

S druge strane, Španjolci su sve karte položili na prolaz u finale i osvajanje Europske lige jer im je to jedina prilika za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Ove su sezone uložili dosta u momčad i stručni stožer, ali nisu uspjeli napraviti rezultatski iskorak u španjolskom prvenstvu, tako da su tek na sedmom mjestu ljestvice.

Roma još ne zna za poraz u playoffu Europske lige

Isti dan, u isto vrijeme, ali na kanalu Arena Sport 3 možemo ispratiti drugi polufinalni par Europske lige Manchester United – Roma. Prošlog vikenda engleska je momčad stigla do učinka od 67 bodova te će gotovo sigurno sezonu okončati na drugom mjestu Premierlige, a to znači siguran plasman u Ligu prvaka naredne sezone. „Crveni vragovi“ u dobrom su nizu, za poraz ne znaju već mjesec dana, a u goste im dolazi momčad za koju se to nikako ne može reći.

Roma je trenutačno na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, posljednjem koje garantira plasman u Konferencijsku ligu sljedeće sezone. Međutim, njihova forma nikako ne ulijeva povjerenje da će se to zaista i dogoditi. U posljednja tri susreta upisali su tri prvenstvena poraza, ali na putu do polufinala Europske lige odradili su sjajan posao. Izbacivali su redom Bragu, Shakhtar i Ajax, a koliko su to uvjerljivo odradili, otkriva podatak da nisu upisali niti jedan jedini poraz u playoffu Europske lige.

Može li Lokomotiva pobjeći iz opasne zone?

Nakon polufinalnih susreta europskih natjecanja, već u petak možemo ispratiti važne prvenstvene dvoboje hrvatskih i francuskih prvoligaša. Tako na kanalu Arena Sport 1, s početkom u 18 sati, možemo pratiti dvoboj 32. kola HT Prve lige između Šibenika i Lokomotive.

Domaćini dočekuju susret u nešto boljem raspoloženju jer su nakon dugo vremena prekinuli negativni niz od 11 utakmica bez pobjede. U prošlom su kolu svladali Slaven Belupo s 2:0, čime su praktički osigurali ostanak u prvom razredu hrvatskog nogometa. Devet su bodova iznad zone ispadanja, ali muče ih neke druge brige. Još uvijek nemaju licencu za natjecanje u 1. HNL naredne sezone.

S druge strane, momčad s Kajzerice nalazi se u teškoj situaciji. Licencu imaju, ali igru i rezultate već dugo nemaju. Tračak nade za ostanak u 1. HNL pružila im je visoka pobjeda od 4:0 nad Varaždinom, ali već sljedeće kolo vratili se starim stazama. Poraženi su na gostovanju kod Gorice s 4:2 i hvataju posljednji vlak za ostanak. U prilog im ide remi Istre 1961 i Varaždina u prošlom kolu, koji se nisu previše odvojili od zagrebačke momčadi. To znači da im toliko željeno deveto mjesto bježi tek dva boda.

Neizvjesna borba za Europu u francuskom prvenstvu

Od 21 sat na Arena Sport 3 kanalu možemo pratiti dvoboj 35. kola francuske Ligue 1 između Olympique Marseilla i Strasbourga. Ovo je dvoboj koji bi mogao odlučiti putnika u Europu, ali i putnika u drugi razred francuskog nogometa.

Marseille već mjesec dana ne zna poraz i bori se za plasman u novoformiranu Konferencijsku ligu. Za posljednje mjesto koje jamči plasman u Europu bore se s dvije momčadi: Lensom, koji im bježi tek jedan bod, i Rennesom, kojemu također bježe tek jedan bod. To znači da nemaju prostora za kiks jer su do kraja prvenstva ostala tek tri kola, dok Strasbourg muče neke druge brige.

Trenutačno su na 15. mjestu prvenstvene ljestvice i šest su bodova iznad zone ispadanja. Prirede li iznenađenje na teškom gostovanju u Marseilleu i uzmi tri boda, njihov ostanak u prvom razredu francuskog nogometa neće biti upitan. Štoviše, već su sada na dobrom putu da to tako i bude. Jedna je momčad već ispala, a Nimes i Nantes imaju šest bodova manje i vrlo male šanse za ostanak u ligi.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider