Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri važna boda

VIDEO Majstorija Caktaša za pobjedu Osijeka: Pogledajte kako je spretno zatresao mrežu Slavena

Osijek je pobijedio Slaven 1:0 u Koprivnici u 30. kolu Prve HNL...

 

Nogometaši Osijeka pobijedili su Slaven Belupo s 1-0 u Koprivnici, u susretu 30. kola Prve HNL. Uz dvije utakmice više od Dinama ponovno je na samom vrhu ljestvice Osijek.

 

Utakmicu je odlučio Mijo Caktaš koji je u 33. minuti, nakon što mu je asistirao Fućak, postigao jedini gol na susretu.

HNL golovi: Slaven Belupo - Osijek 0:1 (Caktaš)

 

Od početka je Osijek ostavljao bolji dojam u Koprivnici. Prvu pravu šansu imali su gosti u 11. minuti kada je udarac Bralića na vratarskoj liniji zaustavio Kvržić. Osijek je nastavio napadati pa je ponovno ozbiljno zaprijetio u 21. minuti. Tada je Topčagić krenuo sam prema suparničkim vratima. Pucao je s 12-13 metara, ali direktno u domaćeg vratara Suška.

 

No, Osijek je ipak poveo u prvom poluvremenu i to u 33. minuti. Vrlo dobro je loptu ubacio Fućak, a odlično se snašao Mijo Caktaš i iz blizine pogodio za 1-0 gostujuće momčadi.

Nakon pogotka igra se donekle smirila, ali je Osijek i dalje imao kontrolu i rezultata i igre. U ovom susretu Osijek je bio oslabljen neigranjem nekoliko važnih pojedinaca (Škorić, Lovrić, Mierez) te su gosti polako ostajali bez daha tijekom drugog poluvremena.

Slaven Belupo je postajao sve opasniji iako su opet gosti prvi kreirali opasnu šansu, Fućak nakon sat vremena igre. Do kraja susreta Slaven Belupo je pokušavao doći do izjednačenja te se posve otvorio, što je nudilo šanse i Osječanima iz kontranapada.

Iako se domaći igrač Zvonarek dva puta našao u dobroj prilici, kao i Caktaš i Fućak na drugoj strani, do kraja susreta nije bilo golova te je završilo minimalnim slavljem Osječana.

Osijek se vratio na vrh ljestvice i ima 61 bod, odnosno, bod više od Dinama, ali je odigrao i dvije utakmice više od aktualnog prvaka. U nastavku nedjelje, od 20 sati, na Rujevici se igra derbi između Rijeke i Dinama.

Slaven Belupo je ostao sedmi s 30 bodova, a bila je ovo peta ligaška utakmica u nizu kluba iz Koprivnice bez pobjede (remi i četiri poraza).

Prva HNL, 30. kolo:

Slaven Belupo - Osijek 0-1 (Caktaš 33)

Rijeka - Dinamo (20 sati)

Ranije:

Gorica - Istra 1961 1-1 (Mitrović 62 / Beljo 55-11m)

Hr. dragovoljac - Lokomotiva 1-1 (Perić 24 / Marić 82)

Hajduk - Šibenik 2-1 (Krovinović 32, Elez 87 / Ćurić 54) 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider