Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate ga se?

Veliko slavlje u Wuhanu: Grad u kojem je počela korona slavi bivšeg stanovnika Splita

Wuhan je nakon bitke za zdravlje dobio i onu za ostanak u elitnoj rangu kineskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon brojnih zdravstvenih djelatnika koji su se mjesecima borili s koronavirusom na njegovom izvoru, stanovnici Wuhana imaju novog heroja. On je Jean Evrard Kouassi, bivši nogometaš Hajduka koji je svojim golovima spasio svoj klub Wuhan Zall od ispadanja iz prvog ranga kineskog nogometa – Superlige.

Wuhan Zall pobijedio je danas u gostima Shijiazhuang Ever Bright s 2:1, a strijelac oba pogotka za goste bio je Kouassi. Bivši napadač Hajduka zabio je prvi pogodak u 15. minuti, a vodstvo Wuhana poništio je Brazilac Matheus u 5. minuti. Pobjedu Wuhanu svojim golom donosi Kouassi u 86. minuti.

Jean Evrard Kouassi stigao je u Kinu prije pet godinu iz splitskog Hajduka gdje je proveo dvije sezone. Prvo je igrao u Šangaju, a zadnje tri godine živi u Wuhanu, gradu koji se ''proslavio'' kao izvorišna točka koronavirusa koji je paralizirao svijet u 2020. godini.

Ono što je zanimljivo je da je baš u Wuhanu, višemilijunskom studentskom gradu, danas život sasvim normalan, kao da pandemije nije ni bilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider