Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"var isisava život iz mene"

Kaos s VAR-om u Engleskoj: "Ovo je najsmješniji gol koji ćete ikada vidjeti"

Na situacije kao na sinoćnjoj utakmici Sheffielda i Newcastlea igrači, ali i suci morat će se naviknuti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak navečer odigrane su posljednje dvije utakmice 15. kola engleske Premierlige. U obje su slavili gosti, Newcastle je s 2:0 bio bolji od Sheffield Uniteda, dok je Brighton pobijedio kod Arsenala s 2:1.

Ono što je obilježilo nogometnu večer u Engleskoj i ono o čemu cijeli svijet bruji dan kasnije jest drugi pogodak Newcastlea, koji je priznat nakon pregledavanja VAR snimke.

Što se dogodilo?

Newcastle je vodio 1:0 u 70. minuti kada je Andy Carroll u skoku, otprilike kod centra, glavom prebacio loptu prema golu domaće momčadi i izbacio Jonja Shelveyja u čistu priliku. Linijski sudac podigao je zastavicu i označio zaleđe, nakon čega je pola igrača na travnjaku stalo trčati, ali ne i Shelvey.

On je stigao do vratara, koji je poluzainteresirano pokušao reagirati, te se nakon što je Shelvey ubacio loptu u gol, krenuo žaliti kod suca. Nekoliko trenutaka kasnije sudac je pokazao da se pregledava VAR snimka i nikome nije bilo najjasnije zašto.

Zaleđe je bilo svirano Carrollu koji u nedozvoljenoj poziciji nije bio, pa je samim time zaleđe poništeno, a Shelveyjev pogodak priznat!

gol expired Nova razina sramote za Arsenal: Brighton ih pred domaćim navijačima nadigrao i pobijedio divider

To je pokrenulo burne rasprave, a potom i reakcije po društvenim mrežama. Jasno je to da je linijski sudac pogriješio što je podigao zastavicu. Zaleđe nije bilo evidentno, a u toj situaciji, kada je izgledna prilika za pogodak, zastavica mora ostati dolje pa se pomoću VAR-a potvrđuje ili poništava pogodak.

Čini se da ni suci, ali ni igrači još nisu navikli na nova pravila vezana za VAR. Jer krivi su i igrači Sheffielda koji su stali s trčanjem, a nisu smjeli, neovisno o tome što je sudac pogriješio s podizanjem zastavice. Trener domaće momčadi Chris Wilder bio je slomljen nakon susreta u kojem je njegova momčad bila bolja:

"Ova se igra u potpunosti promijenila od one igre koju sam ja igrao kao mladić sa 16 godina. Ne razumijem što se događa i to isisava život iz mene, ali i naših navijača", rekao je Wilder i nastavio:

gol expired Ibra "pokopao" Ronalda s nekoliko svojih klasika: "Kakav mu je to izazov? On nema prirodni talent" divider

"Rečeno mi je na početku sezone da sudac u graničnim situacijama neće podizati zastavicu. On je to napravio i sudac je krenuo puhati u zviždaljku i zato su svi stali. Čak je i Shelvey nonšalantno zabio pogodak i njegov govor tijela govorio mi je da je i on vidio zastavicu linijskog suca. Ne želim da se u našoj prvoj povratničkoj sezoni govori o VAR-u, već o našim igrama", zaključio je trener Sheffielda.

Bivši veznjak Sheffield Uniteda Michael Brown bio je sukomentator utakmice te se nije složio s domaćim trenerom.

"To je najsmješniji pogodak koji ćete ikada vidjeti. Morate igrati dok ne čujete zviždaljku suca. Bilo je jasno da nema zaleđa. Pogrešku su napravili igrači Sheffielda koji su stali."

Reakcije su slične i na društvenim mrežama. Većina navijača smatra da se mora igrati do sučeva zvižduka, a ne stati jer su vidjeli zastavicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider