Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ferguson jedini znao kako s njim

Kakva priča iz Ronaldovih najranijih dana u Unitedu: "Bio je očajno odjeven. Frustrirao nas je"

Sir Alex Ferguson bio je očinska figura Cristianu Ronaldu i on je najzaslužniji za njegovu igračku eksploziju, tvrdi Eddie Johnson, bivši igrač Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svako malo pojavi se neka priča iz prošlosti o planetarno popularnim nogometašima. Tako smo u posljednjih godinu dana jako puno toga saznali o Cristianu Ronaldu i njegovim prvim nogometnim koracima, odnosu s ocem, jedenju besplatnih hamburgera iz McDonaldsa kada nije imao novaca...

Jednu anegdotu iz njegovih najranijih dana u Manchester Unitedu podijelio je njegov bivši suigrač Eddie Johnson. Riječ je o nogometašu koji nikada nije zaigrao za prvu momčad Manchester Uniteda u službenoj utakmici, ali je trenirao s istom u 2003. godini, kada je pristigao Cristiano Ronaldo.

gol expired Danas je ždrijeb EURA 2020: Svi bi u skupinu F, ali za Vatrene bi najbolja bila skupina A divider

"Sjećam se kada se pojavio na ulazu Carringtona i tada sam pomislio "tko je ovaj klinac?". Bio je očajno odjeven. Stigao je s dolčevitom i uskim izlizanim trapericama. Netko mi je rekao da je to Ronaldo, naša nova prinova", krenuo je u priču Johnson.

"Nakon toga smo krenuli trenirati i igrali smo zrende na zagrijavanju. Već pri jednom od prvih dodira je gurnuo loptu kroz noge jednom od igrača, tako da se ovaj sapleo i pao. Svi smo se pogledali i pomislili "kakav igrač". Ali nisu ga svi simpatizirali", rekao je bivši igrač Uniteda pa objasnio.

gol expired Proglasili ga promašajem, a onda u dva kola zabio dvije golčine i dobio nadimak "NR7" divider

"Ruud van Nistelrooy je bio jako frustriran njime. Mnogima nama način na koji je on igrao nije bio ispravan. Van Nistelrooy bi znao utrčati u prazan prostor, a Cristiano bi i dalje dribljao suparnika na krilu po treći ili četvrti put. Ruud je navikao na Beckhama i Giggsa koji su ga upošljavali sjajnim ubačajima, a na Ronalda se žalio svakog dana."

Tajna Ronaldove eksplozije u Manchester Unitedu, smatra Eddie Johnson, bio je Sir Alex Ferguson, koji je preuzeo očinsku ulogu.

gol expired Ždrijeb za EURO 2020: Hrvatska saznala grupu, otvara 14. lipnja s Engleskom na Wembleyju! divider

"Ferguson mu je bio očinska figura. Ronaldo je imao problema sa svojim ocem, koji je potom umro kada je on bio jako mlad. Trener je tada preuzeo tu ulogu i to je izvlačilo najbolje iz Cristiana Ronalda. Znali smo ga zezati zbog toga. Kada bi Ferguson dolazio na trening znali smo mu reći "evo stiže ti tatica" ili kada bi se naljutio na nas govorili smo mu "idi nas tužiti tatici". Šalili smo se s tim, ali taj njihov odnos na kraju je bio najbolja stvar za Ronalda i Manchester United", zaključio je Johnson.

Cristiano Ronaldo je kao igrač Manchester Uniteda osvojio tri Premierlige, dva Liga kupa, te po jedan Liga kup, Community Shield, FIFA klupsko svjetskog prvenstvo i jednu Ligu prvaka. 

gol expired Ovo je 12 stadiona na kojima će se igrati Euro 2020: Na koja dva stiže Hrvatska? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider