Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konačno lijepe riječi o Ivanu

Trener Barcelone objasnio zašto je ostavio Messija kod kuće pa dao veliki kompliment Rakitiću

Trener Barcelone Ernesto Valverde objasnio je izostavljanje Lionela Messija iz momčadi koja večeras u Milanu igra susret posljednjeg kola Lige prvaka te je istovremeno pohvalio profesionalnost Ivana Rakitića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Barcelone Ernesto Valverde neugodno je iznenadio mnoge, a ponajviše Borussiju Dortmund, koja se nada pomoći Katalonaca u posljednjem kolu po skupinama Lige prvaka. Borussia treba "kiks" Intera koji dočekuje Barcelonu, koja je u Milano stigla bez Lionela Messija.

Na konferenciji za novinare Valverdea je među prvim pitanjima dočekalo upravo to vezano za Messija, na što je španjolski stručnjak pomalo nervozno odgovarao.

gol expired Rusi kreću u ofenzivu da sruše četverogodišnju suspenziju: Putin tvrdi da zna o čemu je riječ divider

"Interne stvari ostaju interne. Odluku je donio trener, koji smatra da je to prava odluka. Dolazimo ovdje nakon nekoliko utakmica u nizu i s nizom utakmica pred nama. Ja sam odlučio da nam Messi ne treba", rekao je Valverdea pa dodatno pojasnio.

"Messi se mora odmoriti. To je sve. Trebamo ga za važne utakmice koje su pred nama. Prošle godine ovdje smo odigrali sjajnu utakmicu, i to bez Messija, ako mogu reći", poentirao je Valverde.

Novinare je zanimalo i trenerovo mišljenje o Ivanu Rakitiću i njegovu profesionalnom stavu prema najprije izgubljenom povjerenju i mjestu u prvoj momčadi, a potom i vraćanju.

Slavlje Rusije (Foto: AFP) Zbog velike dopinške afere Rusija suspendirana na četiri godine u svim olimpijskim sportovima divider

"Istina je da je pravi primjer svima. Dogodile su se neke promjene u momčadi unutar nekoliko mjeseci nove sezone. Nadam se da će i drugi igrači koji igraju manje igrati s toliko žara, želje i volje za dokazivanjem kao Ivan."

Podsjetimo, ako Inter i Borussia Dortmund (protiv Slavije Prag) pobijede, dalje ide Inter, koji ima bolji međusobni omjer protiv njemačkog sastava. U prvoj utakmici u Milanu slavio je Inter s 2:0, a u uzvratu u Dortmundu domaći sastav s 3:2, nakon što je Conteova momčad vodila 2:0.

Borussia se nada pomoći Barcelone, koja bi trebala nešto otkinuti Interu, a u tom bi slučaju njemački bundesligaš prošao dalje, naravno ako pobijedi u domaćem ogledu protiv Slavije.

Barceloni ovaj susret rezultatski apsolutno ništa ne znači...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider