Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njezin Instagram "gori"

Najpoznatija sportska novinarka dobila konkurenciju: Valentina navija za klub koji ima jedan senzacionalni naslov

Valentina Caruso novinarka je Sky Sporta koja živi na Sardiniji i intenzivno prati svoj klub Cagliari.

Ljubitelji nogometa diljem Europe, a naročito oni koji intenzivno prate talijansku Serie A, znaju tko je Diletta Leotta.

Atraktivna talijanska sportska novinarka podigla je zanimanje za calcio, a njezinim stopama krenula je i Valentina Caruso.

Lijepa novinarka Sky Sporta nije toliko popularna niti razvikana kao Diletta, ali u posljednje vrijeme njezin Instagram gori.

Šira javnost javnost zamjetila ju je tijekom njezinih izvještavanja s domaćih utakmica Cagliarija, kluba za koji Valentina ponosno navija. Ona je inače rođena na Sardiniji i za sebe kaže da je od malih nogu pratila nogomet, a Cagliari joj je, kao ponosnoj otočanki, bio i ostao jedini klub.

Cagliari je inače osnovan 1920. godine, a u svojoj povijesti koja traje više od jednog stoljeća osvojio je jedan, senzacionalni naslov prvaka. Bilo je to 1970. godine kada je momčad predvodio legendarni Gigi Riva, čovjek koji je i dan danas najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Italije s 35 golova.

Te godine je Cagliari uzeo Scudetto ostavivši iza svojih leđa Inter, Juventus, Milan, Fiorentinu i sve ostale klubove tadašnjeg najvišeg ranga talijanskog nogometa.

Pola stoljeća kasnije nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak, imaju samo jednu pobjedu u 13 kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider