Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani gube korak

Drama na Poljudu: Istra iznenadila Hajduk, Livaja spasio Bijele od poraza

Hajduk i Istra odigrali su 2:2 u 10. kolu SuperSport HNL-a…

U susretu 10. kola HNL-a Hajduk i Istra1961 su na Poljudu igrali 2-2 (0-0).

Hajduk je poveo golom Marka Livaje (47), no uslijedio je preokret u režiji Ante Ercega (52) i Rede Boultama (64), da Livaja (88) svojim drugim golom izjednačio na konačnih 2-2.

Nakon siromašnog prvog poluvremena tijekom kojega je Istra 1961 lakoćom odbijala sve nalete Hajduka koji je praktički oganičio na ubačaje s krila u kazneni prostor, nastavak je započeo "eksplozivno".

Odmah na startu drugog poluvremena Elez je dugom dijagonalom sa svoje polovice pronašao Livaju u gostujućem 16-ercu, a najbolji strijelac Hajduka izmakao je pozornosti svog čuvara i udarcem u padu svladao Majkića.

No, samo pet minuta nakon pogotka za vodstvo, Hajduk je dopustio Istri 1961 povratak u utakmicu. Melnjak je, iako neometan, na svojoj polovici terena dodao loptu ravno u noge Ercega, a bivši igrač "bijelih" je nakon osvojenih 10-ak metara odlučio zapucati s više od 20 metara te pogoditi donji desni kut nemoćnog Kalinića.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 55. minuti kada je Biuk zapucao idealnu priliku za povratak Hajduka u vodstvo. Dobio je loptu na 10-ak metara od gola gostiju, ali umjesto mreže pogodio je vratara Majkića u vrat.

Kazna za taj promašaj stigla je ubrzo. Boultam je u 64. minuti prihvatio loptu na lijevoj strani na rubu kaznenog prostora Hajduka, lakoćom se oslobodio Lovrencsicsa te zapucao prema vratima. Lopta je na putu pogodila Borevkovića i prevarila Kalinića za šok na Poljudu.

Iako je nakon drugog gola Puljana ostalo pola sata do kraja, igra se "razvodnila", a Hajduk je do poravnanja stigao tek nakon što su gosti zbog ozljede Lisice ostali s desetoricom na travnjaku. Pred sam kraj dvoboja Biuk je uspio primiriti jednu "svijeću" ubačenu kazneni prostor i proslijediti loptu do Livaje koji je s pet metara iz okreta okružen trojicom suparnika zakucao loptu pod gredu.

Drugi Hajduk sada ima 17 bodova, kao i treći Slaven Belupo, dok je šesta Istra 1961 na 12. Po 15 bodova imaju četvrti Osijek i peti Varaždin, dok je uvjerljivo vodeći je Dinamo sa 25 bodova. 

REZULTATI 10. KOLA:

Petak:
Slaven Belupo - Varaždin 1-0 (Crnac 37)
Subota:
Gorica - Osijek 0-1 (Gržan 19)
Hajduk - Istra 1961 2-2 (Livaja 47, 88 / Erceg 52, Boultam 64)
Nedjelja:
Rijeka - Šibenik (15 sati)
Lokomotiva - Dinamo (17.15 sati)

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider