Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Benzema i Mbappe okrenuli

Francuska svjetskoj tituli pridodala i Ligu nacija: Preokret u velikom finalu protiv Španjolske

Furija je u drugom poluvremenu povela, ali Tricolori su izveli preokret na krilima svog napadačkog dvojca.

Reprezentacija Francuske je pobjednik drugog izdanja Lige nacija! U finalu su aktualni svjetski prvaci pobijedili Španjolsku s 2:1.

Francuska je tako postala drugi pobjednik Lige nacija, nakon Portugala koji je slavio u prvom izdanju 2019. godine.

Nakon što su u polufinalu okrenuli 0:2 protiv Belgije pobijedivši sa 3:2, Tricolori su i u finalu stigli do pobjede preokretom. Ovoga puta nadoknadili su pogodak zaostatka, a sva tri gola na utakmici pala su u nastavku susreta.

Španjolska je povela u 64. minuti golom Mikela Oyarzabala, dvije minute kasnije izjednačio je Karim Benzema, a pobjedu Francuzima donio je Kylian Mbappe u 80. minuti.

U ranije odigranom susretu za treće mjesto Italija je u Torinu identičnim rezultatom pobijedila Belgiju.

I Španjolska i Francuska izvršile su dvije zamjene u svojim sastavima u odnosu na polufinale. Kod Furije su priliku dobili Eric Garcia i Rodri umjesto Paua Torresa i Kokea u vezni red, dok su kod Francuza od prve minute zaigrali Presnel Kimpembe umjesto Lucasa Hernandeza, te Aurelien Tchouameni umjesto Adriena Rabiota koji je pozitivan na koronavirus.

Žestoko je krenulo na obje strane. Već u petoj minuti Francuska je imala sjajnu priliku. Benzema je na Pogbinu asistenciju izašao sam ispred Simona, zaobišao ga je, ali je otišao previše u stranu i njegovu povratnu loptu Španjolci su očistili. U 12. minuti zaprijetio je na drugoj strani Ferran Torres, ali je pucao ravno u Llorisa. Nažalost, igrao je ubrzo utihnula i to je bilo praktički sve u prvom dijelu.

Srećom, nastavak je donio daleko zanimljiviju predstavu. Prvo velko uzbuđenje vidjeli smo u 64. minuti kada je Theo Hernandez pucao pogodivši vratnicu. Španjolci su uzvratili kontrom i vodstvom. Sergio Busquets je sjajno uposlio Mikela Oyarzabala koji je prošao Dayota Upamecana i lijepim udarcem u donji desni kut svladao francuskog vratara.

No radost Furije kratko je trajala. Samo dvije minute kasnije Benzema je izjednačio pogodivši sa 16 metara u suprotne rašlje. U 80. minuti Francuzi su u potpunosti okrenuli rezultat. Hernandez je uposlio Mbappea koji je izašao sam ispred Llorisa i zabio za 2:1. Španjolci su signalizirali zaleđe, no VAR je pokazao kako je napadač PSG-a bio u ispravnoj poziciji.

Odabranici Luisa Enriquea bili su korak do izjednačenja u 89. minuti. Ponovo je pucao Oyarzabal, no Lloris je sjajno reagirao. U posljednjim trencima susreta Llorios je još jednom fantastično reagirao obranivši Pinov udarac.

U susretu za treće mjesto Italija je u Torinu na stadionu Juventusa pobijedila Belgiju sa 2:1.

gol expired Italija svladala Belgiju i osvojila treće mjesto u Ligi nacija, sjajan zgoditak Barelle divider

Golove za aktualne europske prvake zabili su Nicolo Barella (47) i Domenico Berardi (65-11m), dok je pogodak za brončane s posljednjeg SP-a zabio Charles De Ketelaere (86).

Dodajmo i kako su Belgijanci tijekom susreta tri puta gađali okvir suparničkog gola. U 25. minuti Alexis Saelemaekers je pogodio vratnicu, u 61. minuti vratnicu je pogodio i Michy Batshuayi, dok je Yannick Carrasco u 82. minuti pogodio stativu.

Dodajmo kako je u prvom izdanju Lige nacija slavio Portugal nakon što je u finalu pobijedio Nizozemsku sa 1:0. Treće mjesto osvojila je Engleska koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca porazila Švicarsku sa 6:5 nakon što je susret završio bez golova.

ŠPANJOLSKA - FRANCUSKA 1:2

MILANO. Stadion San Siro; Sudac: Anthony Taylor (Engleska);

Strijelci: 1:0 Oyarzabal (64), 1:1 Benzema (66), 1:2 Mbappe (81)

Žuti kartoni: Laporte / Pogba, Kounde, Mbappe

Crveni kartoni: -

ŠPANJOLSKA: Simon - Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Marcos Alonso - Gavi (od 75. Gavi), Busquets, Rodri (od 84. Fornals) - Ferran Torres (od 84. Merino), Oyarzabal, Sarabia (od 61. Pino). Izbornik: Luis Enrique (Špa)

FRANCUSKA: Lloris - Kounde, Varane, Kimpembe - Pavard (od 79. Dubois), Pogba, Tchouameni, T. Hernandez - Griezmann (od 90+2. Veretout) - Benzema, Mbappe. Izbornik: Didier Deschamps (Fra)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider