Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zekić u problemima

VIDEO Dinamo slavio u Koprivnici: Modri potopili Slaven s četiri torpeda

Dinamo je u Koprivnici pobijedio Slaven 4:1 u 10. kolu Prve HNL…

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici uvjerljivo svladao Slaven Belupo sa 4-1 (2-0).

Strijelci za Dinamo bili su Deni Jurić (23), Mislav Oršić (43), Bruno Petković (50) i Duje Čop (76), da bi poraz domaćih ublažio Alen Grgić (80).

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka i tako uzvratio Slavenu na šokantnom 0-2 porazu u Maksimiru na startu sezone. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Dinamo imao vofdstvo od 2-0.

Kod prvog pogotka u 23. minuti Mišić je lijepom okomitom loptom pronašao Baturinu koji je utrčao u domaći kazneni prostor i zatim povratnom loptom pronašao Jurića kojemu nije bilo teško s pet metara zatresti mrežu.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 43. minuti kada su Oršić i Petković odigrali dupli pas, a zatim si je Oršić vrškom kopačke podignuo loptu i volejom iz okreta sa 15 metara pogodio za 2-0.

Već u petoj minuti nastavka Dinamo je postigao i treći pogodak, Ivanušec je prošao kroz sredinu terena, u pravo vrijeme gurnuo loptu za Petkovića koji je rutinski postigao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

U strijelce se u 76. minuti upisao i Čop, njemu je loptu na 16 metara dostavio Gojak, a napadač zagrebačkog sastava se lijepim "lažnjakom" oslobodio čuvara prije no što je preciznim udarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Lijepa je bila i akcija za jedini pogodak domaćih, Zapata je okomitom loptom proigrao Grgića koji je s ruba kaznenog prostora bio precizan.

Dinamo je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice sa 19 bodova, dva više od Rijeke i Osijeka, a tri od Hajduka.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa šest bodova, jednim više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

HNL golovi: Slaven Belupo - Dinamo 0:1 (Jurić)

HNL golovi: Slaven Belupo - Dinamo 0:2 (Oršić)

HNL golovi: Slaven Belupo - Dinamo 0:3 (Petković)

HNL golovi: Slaven Belupo - Dinamo 0:4 (Čop)

HNL golovi: Slaven Belupo - Dinamo 1:4 (Grgić)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider