Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rogić radio čuda

VIDEO Šibenik srušio Hajduk na Šubićevcu: Bomba Mine i Ćurić iz penala, Splićani se propisno ispromašivali

Šibenik je na Šubićevcu pobijedio Hajduk 2:0 u 12. kolu Prve HNL…

U dalmatinskom derbiju 12. kola Prve HNL Šibenik je na Šubićevcu pred 1.668 gledatelja pobijedio Hajduk sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu na svom stadionu protiv splitskog sastava nakon 14 godina.

Golove za Šibenik zabili su Marcos David Mina u 25. minuti, te Mario Ćurić iz jedanaesterca u 84. minuti.

Bila je to prva pobjednika Šibenika u međusobnim susretima igranim na Šubićevcu u posljednjih 14 godina. Zadnju pobjedu Šibenik je na svom terenu protiv Hajduka ostvario u rujnu 2007. kada je slavio sa 1-0.

HNL golovi: Šibenik - Hajduk 1:0 (Mina)

Hajduk je bolje ušao u susret i Splićani su u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prigode, no Biuk i Diamantakos nisu bili precizni. Prvo uzbuđenje pred vratima Hajduka vidjeli smo u 16. minuti, Jakoliš je ubacio s desne strane, a Katić u pokušaju da izbije loptu pogodio vratnicu.

Deset minuta kasnije domaćin je poveo. Ćurić je ubacio loptu u kazneni prostor, Bačelić-Grgić u gužvi uposlio Minu, a ovaj sjajno zabio pod gredu za 1-0.

Tri minute kasnije Hajduk je bio korak do izjednačenja, no Lovrencsics je pucao iznad grede. U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su imali još jednu sjajnu priliku. Melnjak je odlično ubacio, a Diamantakos s pet metara pucao glavom pod prečku, no Rogić je obranio.

U drugom dijelu prvi su zaprijetili domaćini. Šibenik je u 52. minuti izveo brzu kontru, Jakoliš je probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i zatim gađao suprotan kut, no Lovre Kalinić je bio spreman.

U 73. minuti Hajduk je u istom napadu imao tri sjajne prilike, no lopta nije htjela u gol. Prvo je Simić nakon ubačaja iz kornera pogodio stativu, a u nastavku akcije pucali su Katić i Ljubičić, no Rogić je upisao dvije velike obrane.

Ljubičić je imao odličnu priliku i u 77. minuti, no Rogić je ponovo vrhunski reagirao.

HNL golovi: Šibenik - Hajduk 2:0 (Ćurić)

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 84. minuti. Katić je u kaznenom prostoru oborio Bedoyu, sudac Lovrić pokazao na bijelu točku, a Ćurić sigurno realizirao kazneni udarac za 2-0.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 2-0 dostigavši na vrhu ljestvice Rijeku. Golove za Osijek zabili su Amer Hiroš (22) i Darko Nejašmić (45+1).

Prvu veliku priliku na utakmici vidjeli smo već u petoj minuti, no okvir gola je spasio goste. S desnog krila je ubacio Alen Grgić, a Ivan Krstanović je pucao glavom sa 6-7 metara pogodivši vratnicu.

Osam minuta kasnije Osijek je poveo fantastičnim golom Amera Hiroša koji sa 15 metara s lijeve strane kaznenog prostora pogodio rašlje za svoj prvi gol u dresu momčadi sa stadiona Gradski vrt. U posljednjim trenucima prvog dijela Bočkaj je ubacio iz kornera, a Nejašmić glavom pogodio za 2-0.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 24 boda, koliko ima i Osijek, no Rijeka ima i susret manje. Treći je Dinamo sa 23 boda i dvije utakmice manje.

Hajduk na četvrtom mjestu ima 20 bodova, Gorica je peta sa 17, Lokomotiva na šestom mjestu ima 15, Šibenik ima 13, Istra 11, a Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac po šest bodova.

Prva HNL - 12. kolo:

Slaven B. - Osijek 0-2 (Hiroš 22, Nejašmić 45+1)
Šibenik - Hajduk 2-0 (Mina 25, Ćurić 84-11m)
U subotu:
Gorica - Istra 1961 1-1 (Mlinar 12-ag / Bande 54)
Rijeka - Dinamo 3-3 (Drmić 7, 38, Velkovski 41 / Petković 58-11m, 65-11m, Andrić 82)

Odigrano u petak:
H. dragovoljac - Lokomotiva 2-2 (Kulenović 9, Kačavenda 17 / Mioč 30, Lukić

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider