Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška pobjeda

Namučio ih petoligaš u Kupu! Riječani boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli dalje

Odigrano je osam utakmica šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Odigrane su sve utakmice šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Rijeka je tek boljim izvođenjem jedanaestaraca osigurala prolaz dalje protiv petoligaša Moslavine iz Kutine.

Veliku patnju prošli su nogometaši Rijeke u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa, nakon jedanaesteraca pobijedili su petoligaša Moslavinu u gostima sa 6-5 (1-1, 1-1).

Moslavina je povela u 33. minuti pogotkom Lončarevića te je vodila sve do 65. minute kada je za goste s Rujevice izjednačio Bušnja. U ostatku utakmice, kao i tijekom 30 minuta produžetaka, nije bilo golova pa se o prolazu odlučivalo udarcima s bijele točke. Rijeka je bila sretnija i spretnija te je prošla dalje pobjedom 6-5.

Varaždin se mučio u Dalmaciji

Blizu ispadanja bio je i Varaždin koji je gostovao u Biogradu na Moru kod Primorca, člana četvrtog ranga gdje je nakon produžetaka slavio 4-1.

Primorac je poveo golom već u drugoj minuti, a strijelac je bio Torbarina. Vodio je Primorac sve do 86. minute kada je nadu Varaždincima dao Domjanić golom za 1-1. U produžecima je prvoligaš potpuno dominirao i na kraju uvjerljivo slavio uz dva gola Teklića i jedan Posavca.

Lokomotiva je već u četvrtoj minuti primila pogodak kod Bistre. Pogodak za domaćina je zabio Kukec, ali prvoligaš s Kajzerice nije sebi dozvolio napeto poslijepodne te je na kraju slavio s uvjerljivih 6-1.

Prvo je Aliyu izjednačio u 29. minuti, a potpuni se preokret dogodio u nastavku susreta. Dva pogotka je postigao Kulenovićm a po jedan Tuci, Bubanja i Groznica.

Istra osigurala prolaz dalje

Mnogo opasnije po favorita bilo je na utakmici Grobničana i Istre 1961 gdje je pulski sastav, finalist od prije dvije sezone, jedva pobijedio 2-1. Gol odluke postigao je Kadušić u 85. minuti, a tijekom prvog dijela su strijelci bili Galešić za domaćina, a Erceg za goste.

Drugoligaši Rudeš i BSK su lako prošli u osminu finala. Rudeš je slavio kod Bednje s 3-0 golovima Liklina, Santos Arauja i Kovačević, dok je BSK pobijedio Belišće u gostima 5-1.

Na tom je susretu dva gola postigao Sunday. No, ispala je Cibalia koja je poražena kod Splita s 0-2. Golove su za Splićane dali Jović i Jelavić krajem prvog poluvremena.

Ranije su plasman u osminu finala HNK-a izborili Dinamo, Hajduk, Osijek, Gorica, Slaven Belupo, Šibenik, Mladost Ždralovi i Nedelišće.

Rezultati šesnaestine finala Kupa:

Moslavina Kutina - Rijeka 5:6
Bistra - Lokomotiva 1:6
Grobničan - Istra 1961 1:2
Bednja Beletinec - Rudeš 0:3
Primorac Biograd na moru - Varaždin 1:4 
Bjelovar - Jaska Vinogradar 4:2
Split - Cibalia 2:0
Belišće - BSK Bijelo Brdo 1:5
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider