Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''držat će nas budnima''

Bjelica miran i ozbiljan: "Dobro smo izgledali, a Benfica plače zbog jednog igrača"

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je gost konferencije za novinare nakon prve utakmice osmine finala protiv Benfice i minimalne 1:0 pobjede.

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je gost konferencija za novinare nakon prve utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice. Trener Modrih pratio je susret s maksimirskih tribina, zbog suspenzije koju je zaradio kao rezultat isključenja s prošle utakmice protiv Viktorije Plzen.

"Vidjet ćemo što ćemo i kako ćemo u uzvratu. Danas je naš plan jako dobro izgledao. Čestitam svojim igračima na velikoj pobjedi, čestitam i navijačima koji su nas nosili do pobjede. Pokazali su da mogu navijati i bez incidenata."

"Bio sam miran. Imam veliko povjerenje u moje pomoćnike. Odradili su vrhunski svoj posao. Utakmica se priprema od trenutka kada smo saznali s kime igramo. Igrači su stvarno bili 100 posto unutra. Bili su koncentrirani i disciplinirani. Imamo kvalitetu da igramo sa svakim. Ako ostvarimo ono što smo se dogovorili, možemo pobijediti svakog."

gol expired Portugalski mediji kritiziraju Benficu i dive se atmosferi: "Najgora utakmica aktualnog trenera" divider

Bjelica ne žali za propuštenim prilikama

Ostaje li žal što niste zabili još koji pogodak?

"Nema nimalo gorčine jer nismo zabili koji pogodak više. Ovaj rezultat će nas držati budnima od prve do zadnje minute u Portugalu. Zadovoljan sam rezultatom i ponosan na igrače zbog svega što su pokazali na terenu."

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

Nećete imati na raspolaganju neke igrače u uzvratu? Ademi i Hajrović su ozlijeđeni, Šunjić i Leovac imaju žute kartone.

"U nedjelju igramo s Rijekom, poslije toga ćemo se pripremati za Benficu. Na lijevom boku mogu igrati Rrahmani, Musa i Šitum. U sredini imamo dovoljno izbora."

Defenzivno ste odlično odigrali. Benfica je imala samo jednu pravu šansu. Je li to najbolja Dinamova utakmica ove sezone u defenzivnom smislu?

"Mislim da smo perfektniji bili protiv Viktorije. Česi nisu imali nijednu šansu, Benfica ipak jest jednu. Bili smo blizu perfekcije."

Benfica plače zbog jednog igrača

Trener Benfice naglasak je stavio na ozljedu Seferovića, koji u prvih pola sata praktički nije pipnuo loptu, a onda se ozlijedio?

"To je kvalitetan igrač, koji je u sjajnoj formi. Mi ne plačemo zbog Hajrovića, Šunjića, Leovca, Ademija... Oni plaču zbog jednog igrača. Mislim da imaju dovoljno igrača da zamijene Seferovića. I mi imamo dovoljno igrača da zamijenimo naše igrače."

Igra li Petković u životnoj formi i je li zaslužio poziv u reprezentaciju?

"Mora još dobro odigrati i uzvratnu", ironično je odgovorio Bjelica i zaključio press-konferenciju.

gol expired Igrači smiruju euforiju, Bjelica odlučno poručio: "Vjerovao sam u pobjedu, a sada vjerujem i u prolaz" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider