Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grci su puno jači

Razlika u klasi je prevelika: Rijeka izgubila od moćnijeg PAOK-a i ostala bez plasmana u Konferencijsku ligu

Na Rujevici je odigrana uzvratna utakmica play-offa Konferencijske lige, gosti su slavili i s pobjedom izborili mjesto u natjecanju po skupinama.

U uzvratnoj utakmici play-offa Konferencijske lige na Rujevici je Rijeka izgubila od PAOK-a s 0:2.

Ukupnim rezultatom od 3:1 PAOK je prošao dalje i plasirao se u grupnu fazu premijernog izdanja ovog UEFA-inog natjecanja. Klub iz Soluna će u petak oko 14 sati saznati u kojoj će grupi igrati i tko će mu biti protivnici.

Veliku razliku u kvaliteti demonstrirali su Grci u revanšu na Rujevici, zagospodarili su terenom i nizali opasne situacije pred Rijekinim golom. Osim dva postignuta pogotka, još su u tri navrata pogađali okvir gola.

Gosti su poveli u 11. minuti pogotkom Omara El Kaddourija, a u 80. minuti je sve snove Riječana uništio Thomas Murg kad je pogodio za konačnih 2:0.

Ostaje žal za utakmicom u Solunu

Riječani su već u Solunu propustili veliku priliku kad su u posljednjem napadu na utakmici primili pogodak kojim su ostali bez prednosti za uzvrat, a od početka dvoboja na Rujevici vidjelo se da su Grci u dvoboj ušli odlučniji.

Tako su već u šestoj minuti Schwab i El Kaddouri u istoj akciji dvaput pogodili gredu. No, pet minuta poslije riječki vratar Prskalo je svladan. Kurtić je podvalio loptu u kazneni prostor, gdje se sjurio El Kaddouri i gurnuo loptu pokraj Prskala koji mu je pokušao ući u udarac.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Rijeka je imala u 37. minuti. Abass je ubacio s desne strane, a Ivan Tomečak je sa 12 metara poslao loptu visoko preko grede.

U 41. minuti su gosti još jednom pogodili gredu zahvaljujući Prskalu koji je vršcima prstiju spriječio Marokanca El Kaddourija da postigne svoj drugi pogodak.

Tomić pokušao s promjenama promijeniti tijek zbivanja

Goran Tomić je pokušao nešto promjenama na poluvremenu, kad je umjesto Vukčevića ubacio Selahija, a umjesto Lepinjice Gnezdu Čerina, međutim do izglednih prilika za pogodak Rijeka jednostavno nije mogla doći.

Kazna je stigla u 80. minuti, kad je Escoval izgubio loptu u kaznenom prostoru, a Austrijanac Thomas Murg lakoćom pogodio mrežu.

Tako je Dinamo ostao jedini hrvatski predstavnik u europskim natjecanjima, a suparnike u grupnoj fazi natjecanja Europske lige hrvatski prvak će saznati u petak, od 12:00.

Rijeka - PAOK 0:2 (0:1)

Rijeka. Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 6720. Sudac: Serhij Boiko (Ukrajina)

Strijelci: 0:1 Omar El Kaddouri (11), 0:2 Thomas Murg (80)

Žuti kartoni: Taylor, Šwiderski, Murg / Abass, Galović, Drmić

Crveni kartoni: - / -

RIJEKA: Prskalo - Tomečak, Escoval, Krešić, Galović (od 71. Vučkić), Vukčević (od 46. Gnezda Čerin) - Lepinjica (od 46. Selahi) (od 81. Bušnja), Pavičić, Abass, Ampem - Drmić (od 84. Obregon)

PAOK: Paschalakis - Taylor, Varela, Crespo, Vieirinha - Kurtić (od 76. Esiti), Schwab - Živković, Biseswar (od 75. Kagawa), El Kaddouri (od 67. Murg), Šwiderski

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider