Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Primili gol u 21. sekundi, a onda...

Dinamo uraganskim preokretom razmontirao Rijeku: Modri utrpali pet komada i obranili naslov prvaka!

Na Rujevici je odigrana posljednja utakmica 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Pobjedom od 5:1 protiv Rijeke na Rujevici u posljednjoj utakmici 33. kola HNL-a Dinamo je i matematički potvrdio obranu naslova prvaka. Tri kola prije kraja Modri su drugoplasiranom Osijeku pobjegli na nedostižnih 10 bodova prednosti.

Nije se ovakav ishod činio izvjesnim poslije 20-ak sekundi utakmice. Naime, tek što se krenulo s centra, domaćini su iskoristili smušenost u obrani gostuju i došli do vodstva poslije brze akcije Lepinjice i Lončara koju je pogotkom okrunio Luka Menalo, inače igrač Dinama na posudbi u Rijeci.

Dugo je trebalo Dinamu da se pribere, u toj uvodnoj fazi utakmice igrači Damira Krznara bili su zatečeni rano primljenim pogotkom, a čim su prvi put ozbiljnije ugrozili riječka vrata odmah su i postigli pogodak. Joško Gvardiol je zatresao mrežu, ali je taj gol poništen nakon sugestije iz VAR sobe, zbog milimetarskog zaleđa u kojem se nešto ranije našao Lirim Kastrati.

Festival autogolova

Krajem prvog dijela, u 43. minuti, Dinamo je došao do izjednačenja. Dugo su pleli mrežu oko šesnaesterca Rijeke, a onda se Mislav Oršić upustio u jedan solo prodor koji je okončan autogolom. Oršić je htio uputiti loptu u sredinu, a ona je pogodila Nina Galovića i odbila se u mrežu.

S neriješenim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Modri u prvih pet minuta nastavka dvaput poentirali i potpuno slomili Riječane. Prvo je Josip Mišić u 48. minuti fenomenalnim udarcem pogodio za vodstvo, a dvije minute potom Luka Capan je ubačaj Petra Stojanovića skrenuo u vlastitu mrežu.

Govor tijela Rijekinih igrača bio je takav da se vidjelo da će se oni teško vratiti u ovu utakmicu, a to se i ispostavilo kasnije. Mislav Oršić je postigao četvrti pogodak za Dinamo u 65. minuti, a u 87. je konačni rezultat postavljen još jednim autogolom, ovaj put riječki nesretnik bio je Andrija Vukčević.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider