Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
90 minuta vrsaljki i modriću

Ovo su čekali sedam godina: Real srušio Atletico i zadržao prednost nad Barcelonom

Real je upisao važna tri boda u utrci s Barcelonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U madridskom derbiju 22. kola Primere Real je na Santiago Bernabeuu porazio Atletico s 1:0 i povećao vodstvo na ljestvici.

Pobjednički gol u 56. minuti postigao je Karim Benzema na dodavanje Mendya, a taj gol je Kraljevskom klubu donio prvu domaću prvenstvenu pobjedu nad Atleticom nakon čak sedam godina i dva mjeseca. Cijelu utakmicu je za Real odigrao Luka Modrić, kao i povratnik Šime Vrsaljko kod gostiju.

Zinedine Zidane je utakmicu otvorio u neobičnoj formaciji s pet klasičih veznjak i bez krila. Atletico je u prvom poluvremenu imao konkretnije šanse, a jednom je, nakon udarca Angela Corree, Real spasila vratnica.

gol expired Čudesni dječak iz Norveške porušio rekorde Bundeslige, trpao i u trećoj utakmici! divider

Zidane je na poluvremenu napravio dvije izmjene - ubacio je krilne igrače Luisa Vazqueza i Viniciusa umjesto Isca i Tonija Kroosa i tako prešao na "normalnu" formaciju. Pokazalo se to dobrim potezom jer je Real bio bolja momčad u nastavku.

Momčad Zinedinea Zidanea vodi na prvenstvenoj ljestvici s 49 bodova, šest više od Barcelone, koja svoju utakmicu 22. kola igra u nedjelju protiv Levantea (21:00). 

Petoplasirani Atletico ima 36 bodova, a momčad Diega Simeonea je u velikoj krizi jer je već petu utakmicu zaredom bez pobjede, uz samo jedan postignuti pogodak u ispadanju iz Kupa protiv trećeligaša Leonese.

Real Madrid - Atletico Madrid 1:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider