Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić zabio golčinu

Senzacija u Madridu: Real doživio šokantan poraz, u dramatičnoj završnici ostao bez boda!

Real je porazom otvorio Ligu prvaka.

Premda je nastupio bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom, Šahtar je u Madridu šokirao Real Madrid pobijedivši sa 3:2 u susretu B skupine Lige prvaka.

Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3:0, Real je u nastavku zabio dva brza gola, a sudačkoj nadoknadi i treći, no poništen je zbog zaleđa pa je Šahtar mogao početi slaviti.

Jedan od najljepših trenutaka utakmice dogodio se u 54. minuti kada je Luka Modrić zabio fantastičan pogodak udarcem s više od 25 metara. Bio je to sasvim sigurno jedan od Lukinih najljepših pogodaka.

Modrić se golčinom upisao u povijest

Zanimljivo, Modrić se ovim golom upisao u povijest "Kraljevskog kluba" postavši tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo tek velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu.

gol expired Bayern deklasirao Atletico: Prvak Europe demonstrirao silu, Madriđani nemoćni divider

Šahtar je u Madrid doputovao bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom. Ukrajinci su bili oslabljeni neigranjem Taisona, Juniora Moraesa, Mikole Matvienka, Andrija Pjatova, Tarasa Stepaneka i Alana Patricka. Priliku na vratima dobio je 19-godišnji Trubin, a u obrani su igrali dvije godine stariji Bondar i Korniienko.

Gosti su mogli do vodstva u 15. minuti, Marlos je sam izbio pred Courtoisa, ali je vratar "Kraljevskog kluba" sjajno obranio. Međutim, u 29. minuti niti Belgijanac nije mogao ništa. Kornienko je sjajno prošao kroz domaću obranu asistiravši Teteu koji je sa 15 minuta zabio za vodstvo gostiju.

Samo četiri minute kasnije bilo je 0:2. Tete je sjajno pucao, Courtois obranio, a Varane ispred Dentinha gurnuo loptu u vlastitu mrežu.

Realu se 20 godina ovo nije dogodilo

Nevjerojatno prvo poluvrijeme Šahtara zaokružio je Solomon zabivši u 42. minuti nakon fantastične akcije za vodstvo 3:0. Solomon je povukako, gurnuvši potom loptu Teteu, koju je vratio petom, a 21-godišnji izraelski reprezentativac precizno zabio za nevjerojatnih 0:3.

Tri gola u prvom poluvremenu kod kuće u Ligi prvaka, Real je posljednji put primio prije 20 godina protiv Bayerna.

Jerko Leko o dvoboju protiv Cristiana Ronalda

Real je smanjio u 54. minuti fantastičnim golom Modrića. Samo pet minuta kasnije već je bilo 2:3, a zabio je Vinicius Junior svega 15 sekundi nakon što je ušao u igru. Čim je ušao u igru, ukrao je loptu Ukrajincima te se sjurio prema gol u zabio.

Do kraja susreta Real je jurio izjednačenje, ali nije uspio. U drugoj minuti sudačke nadoknade Federico Valverde je zabio za 3:3, no pogodak je naknadno poništen zbog zaleđa.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Inter i Borussia Moenchengladbach.

Ćorlukina momčad ostala bez pobjede u Austriji

Na otvaranju A skupine RB Salzburg i moskovski Lokomotiv su odigrali 2:2.

Gosti su poveli u 19. minuti. Anton Mirančuk je ubacio iz kornera, Rifat Zemaletdinov glavom prebacio do Edera koji je zabio za 1:0. Izjednačio je Dominik Szoboszlai u posljednjim trenucima prvog dijela fantastično pogodivši malo iskosa s ruba kaznenog prostora u desne rašlje.

Salzburg je poveo na otvaranju drugog dijela, u 50. minuti je pogodio Zlatko Junuzović. No, 15 minuta prije kraja utakmice gosti su izjednačili, a pogodak je postigao Lisakovič.

Za goste je cijeli susret odigrao Vedran Ćorluka.

Večeras se još sastaju europski prvak Bayern i Atletico Madrid.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider