Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća uzastopna pobjeda

VIDEO Spektakularna završnica Jadranskog derbija: Hajduk slavio pogotkom u posljednjim sekundama, Livaja zabio dva gola

U posljednjem susretu 16. kola Prve HNL Hajduk je svladao Rijeku sa 3:2.

Nogometaši Hajduka došli su na dramatičan način do pobjede protiv Rijeke u susretu 16. kola HT Prve lige na Rujevici, utakmica je završila rezultatom 3:2 (1:0).

Tako su Splićani stigli do treće uzastopne pobjede na Rujevici u jubilarnom 100. jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti, odnosno u Prvoj HNL.

Marko Livaja je doveo Hajduk u vodstvo u 45. minuti. Rijeka je u drugom poluvremenu došla do preokreta pogocima Josipa Drmića u 54. minuti i Roberta Murića s bijele točke u 79. minuti.

U 83. minuti dosuđen je i kazneni udarac za Hajduk, a Marko Livaja je svojim drugim pogotkom izjednačio na 2:2. U završnim sekundama utakmice, sedmoj minuti sučevog dodatka, Jan Mlakar je glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje Hajduka.

Rijeka je bolje započela utakmicu na Rujevici i bila premoćna u prvih 25 minuta. Iz tog razdoblja najbolju je priliku za pogodak imao Lindon Selahi u 15. minuti, kad je na ubačaj Ivana Tomečaka tukao glavom pod gredu, ali je Lovre Kalinić sjajnom paradom spasio siguran pogodak.

gol expired Kaos na Rujevici: Huligan upao na teren i fizički napao hajdukovce, Livaja ga bacio na pod divider

Nakon što su obećavajući udarci Drmića i Pavičića završili u splitskom bloku, riječka premoć je počela jenjavati, a završnica prvog poluvremena pripala je gostima. U glavnoj ulozi našao se najopasniji Hajdukov igrač, hrvatski reprezentativni napadač Marko Livaja.

Prvo je u 43. minuti pobjegao riječkoj obrani, sjajno primio loptu i prebacio vratara Martina Zlomislića, ali je pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa u kojem se Livaja našao. No, dvije minute poslije dvojbe oko regularnosti pogotka nije bilo.

Pogodak Marka Livaje za vodstvo

Po lijevoj strani je ostavljeno previše prostora Krovinoviću i Melnjaku, koji se sjurio prema kaznenom prostoru i poslao loptu za Livaju na vrhu peterca. U jednom potezu Hajdukov najbolji strijelac stvorio je dovoljno prostora da u padu lijevom nogom pošalje loptu iznad Zlomislićeve glave i zatrese mrežu za vodstvo Splićana.

gol expired VIDEO Zagužvalo se na Rujevici: Baklja završila među navijačima Rijeke divider

U drugom poluvremenu domaća momčad je od prve minuta krenula po izjednačenje, pri čemu je vrlo aktivan bio slovenski napadač Haris Vučkić. Njegov ubačaj u 54. minuti bio je precizan, pronašao je glavu Josipa Drmića, a najbolji strijelac Prve HNL u ovoj sezoni je svojim 12. pogotkom izjednačio rezultat.

Drmić zabio za izjednačenje

U istoj minuti potez s klupe povukao je domaći trener Goran Tomić koji je u igru ubacio Roberta Murića. Svojim lucidnim rješenjima Murić je gurao Rijeku prema novom pogotku, da bi u 79. minuti sam došao u priliku postići ga nakon što su Riječani dobili kazneni udarac.

Zaradio ga je Domagoj Pavićić, kojeg je u kaznenom prostoru neoprezni Nikola Katić pogodio visoko podignutom kopačkom. Robert Murić je poslao Kalinića u jednu, a loptu u drugu stranu za preokret Riječana.

Pogodak Murića s bijele točke

No, domaća momčad je u vodstvu bila samo četiri minute. Tihomir Pejin je ponovno pregledom snimke ustanovio prekršaj za kazneni udarac, a dosudio ga je zbog igranja rukom Princea Ampema u kaznenom prostoru Rijeke.

Odgovornost je preuzeo Marko Livaja u 83. minuti donio izjednačenje gostima.

No, nijedna momčad nije bila zadovoljna samo bodom. Iako je bilo dobrih prilika i na jednoj i na drugoj strani, kad je utakmica ušla u posljednju, sedmu minutu sučevog dodatka, činilo se da će i drugi derbi 16. kola završiti podjelom bodova.

Drugi pogodak Livaje na utakmici

No, Hajduku je ostao još jedan udarac iz kuta. Izveo ga je Gergo Lovrencsics, Marin Ljubičić je s druge vratnice glavom vratio loptu u sredinu peterca, gdje je Jan Mlakar glavom proslijedio loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 3:2 i treću uzastopnu pobjedu Hajduka na Rujevici.

Pogodak Mlakara za pobjedu

Utakmicu je sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider