Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dominacija gostiju

Dinamo srušio Osijek u Gradskom vrtu: Modri nadigrali posrnule Bjeličine trupe, Livaković obranio jedanaesterac

Dinamo je pobijedio Osijek 2:0 u Gradskom vrtu...

Nogometaši Dinama u jednom od derbija 7. kola HT Prve lige pobijedio je u gostima Osijek s 2-0 (1-0) i privremeno zasjeo na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Gosti su poveli u 33. minuti, a strijelac je bio Kristijan Jakić. Osijek je do izjednačenja mogao u 58. minuti, ali je Dominik Livaković obranio kazneni udarac koji je izveo Marin Pilj. U 65. minuti Dinamo je došao do drugog pogotka, autogolom Danijela Lončara od kojeg se lopta nesretno odbila u vratara Ivicu Ivušića pa u mrežu.

HNL golovi: Osijek - Dinamo 0:1 (Jakić)

Prvi ovosezonski sudar aktualnog prvaka i doprvaka dočekan je s velikim očekivanjima s obje strane. U prvom poluvremenu su ih opravdali samo izabranici Damir Krznara koji su, prema svemu viđenom, trebali imati i više od jednog gola prednosti.

U 14. minuti se prvi put u prilici našao Mislav Oršić. Njegov prvi udarac s 12-13 metara završio je u domaćem bloku, ali je dobio priliku za popravak. Novi udarac je bio precizniji, ali je Ivica Ivušić spriječio Oršića da se upiše u strijelce.

U 18. minuti je osječki vratar bio nemoćan i mogao je samo pogledom ispratiti udarac Kristijana Jakića, ali se lopta odbila od vratnice. Prvi je na odbijenoj lopti bio Deni Jurić, ali ju nije uspio dobro zahvatiti.

HNL golovi: Osijek - Dinamo 0:2 (autogol Lončara)

U 33. minuti Dinamo je izveo sjajnu akciju koja je rezultirala vodećim pogotkom. Najveći dio posla obavio je Bartol Franjić koji je došao do lopte na 30-ak metara od Dinamovog gola i u slalomu među osječkim nogometašima došao do suparničkog kaznenog prostora i dodao prema Juriću koji se sjurio po lijevom boku. On je uputio oštru prizemnu loptu paralelno s crtom peterca, koju je na drugoj vratnici dočekao Kristijan Jakić i bez poteškoća ju preusmjerio u nebranjenu mrežu.

Osijek je u cijelom prvom poluvremenu imao jedan udarac prema vratima, ali je bio potpuno bezopasan i nije zahtijevao intervenciju Dominika Livakovića.

Na kraju poluvremena je inspirirani Jakić, koji će karijeru nastaviti u njemačkom Eintrachtu, umalo je po drugi put poslao loptu u mrežu. Asistirao mu je Bruno Petković, Jakić je iskosa s desne strane sa 10-ak metara gađao suprotan kut. Ivušić je bio svladan, ali je pogodak spriječio Lončar koji se našao na metar ispred gol-crte.

Nenad Bjelica je pokušao promijeniti "krvnu sliku" svoje momčadi ubacivši čak trojicu igrača na početku drugog poluvremena, a to su bili Pilj, Fiolić i Daku.

No, Dinamo je bolje počeo i drugo poluvrijeme i prvi imao veliku priliku. Raspoloženi Jakić se našao u ulozi asistenta, Jurić se našao u odličnoj poziciji desetak metara od gola, ali je prebacio vrata.

U jeku Dinamove nadmoći, Osijek je dobio iznenadnu pomoć. Šutalo je u 56. minuti u borbi za poziciju u kaznenom prostoru rukom zahvatio Ramona Miereza po licu. Ivan Bebek je prvo odmahnuo rukom, a na sugestiju iz VAR sobe ponovno pregledao situaciju i dosudio kazneni udarac.

Marin Pilj je preuzeo odgovornost izvođača, ali je njegov udarac u desnu stranu Dinamovog gola pročitao Dominik Livaković i spriječio Osječane da dođu do izjednačenja.

U 60. minuti je Osijek ponovno bio blizu izjednačenju, ali je Franjić klizećim startom blizu gol-crte spriječio da se lopta nakon gužve u kaznenom prostoru otkotrlja u mrežu.

Pet minuta poslije Franjić je ponovno bio u istaknutoj ulozi kod pogotka kojim je zagrebačka momčad udvostručila prednost. Iz slobodnog udarca je Oršić s 30-ak metara ubacio u kazneni prostor. Netko je od Osječana odbio loptu prema desnoj vratnici. Prije nego što je lopta prešla gol-crtu Franjić je uspio poslati prema sredini peterca. Danijel Lončar je u klizećem startu pokušao blokirati ubačaj, no lopta se prvo odbila od njega, potom od Ivušića i završila u mreži.

Stečenu prednost je Dinamo znalački držao ne dopustivši domaćim igračima da ozbiljnije zaprijete Livakoviću. Zagrepčani su tako došli do svoje prve pobjede u Osijeku od studenog 2018. 

Utakmicu u Gradskom vrtu sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.

Strijelci: 0-1 Kristijan Jakić (33), 0-2 Danijel Lončar (65-ag)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider