Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UMUT ZA TRI BODA

Hajduk se namučio protiv zadnje Istre, tri boda su osvojena, ali penali su postali ozbiljan problem

Novi trener Hajduka napravio je par izmjena i došao do druge pobjede na klupi Bijelih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 19. kola HNL-a Hajduk na Poljudu jedva pobijedio Istru s 1:0. Za pobjedu je zabio Umut u 16. minuti, ali kasnije i promašio penal.

Hajduk je niz od dva uzastopna prvenstvena poraza prekinuo minimalnom domaćom pobjedom protiv posljednjeg sastava na ljestvici. Agresivan ulazak u utakmicu splitskom se sastavu isplatio u 16. minuti kada je Todorović na desnom boku prevario Vojkovića te ubacio prizeman centaršut u gostujući peterac gdje se najbolje snašao turski centarfor Umut i skrenuo loptu u mrežu.

Desetak minuta potom imao je Umut idealnu priliku za drugi pogodak, nakon igranja rukom Tomaševića u svom kaznenom prostoru sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku, no udarac turskog napadača zaustavila je vratnica. Bio je to već šesti promašeni kazneni udarac Hajduka u ovom prvenstvu od 10 koliko ih je imao na raspolaganju.

Nakon što nije uspio povesti sa 2:0, Hajduk je pao u igri te je većim dijelom drugoga poluvremena čuvao minimalnu prednost. Gosti iz Pule pokušali su u završnici zaprijetiti domaćim vratima, no u svom sastavu nisu imali dovoljno napadačke kvalitete da dođu do pozitivnog rezultata.

Peti Hajduk sada ima 23 boda, četiri manje uz dvije utakmice više od četvrte Rijeke, a tri više od šestog Slavena Belupa i sedmog Šibenika. Istra 1961 je ostala na 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider