Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u zadnjim minutama

Hajduk slavio u Zagrebu: Caktaš majstorski donio pobjedu protiv Lokomotive

Bijeli igraju na teškom gostovanju u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zaostalom susretu 9. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 2:1 postigavši pobjednički pogodak u 90. minuti.

Utakmica je trebala biti odigrana u subotu, 24. listopada, no odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Lokomotive.

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Mijo Caktaš (12, 90), dok je pogodak za domaćina postigao Indrit Tuci (56).

gol expired Osijek se pohvalio napretkom novog stadiona: Pogledajte kako izgleda krov ljepotice uz Dravu divider

Bio je to treći susret Hajduka otkako je momčad preuzeo Boro Primorac, te druga pobjeda uz jedan remi. Primorac je debitirao neodlučenim susretom protiv Osijeka, a potom je u slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Hajduk je nakon te utakmice otputovao u Zagreb gdje je trenirao za današnji dvoboj u kojem je osvojio važna tri boda.

S druge strane momčad Gorana Tomića ove je sezone u 12 prvenstvenih susreta slavila samo jednom i to još u drugom kolu 21. kolovoza protiv Rijeke (1:0).

Hajduk je poveo u 12. minuti golom Mije Caktaša. Bila je to lijepa akcija gostiju koju je Caktaš efektno završio zakucavši loptu pod gredu na Jairovu asistenciju.

Samo tri minute kasnije, moglo je biti 2:0, no Jairo je s tri metra nakon odbijene lopte promašio cijeli gol.

Lokomotiva je najbliže golu u prvom poluvremenu bila u 38. minuti, no Enis Cokaj nije imao sreće. Njegov udarac glavom završio je u vratnici, a lopta se potom odbila u drugu vratnicu, pa u polje.

Domaćin je ipak uspio izjednačiti u 56. minuti, a strijelac je bio Tuci. Hajdukova obrana je loše 'počistila' jednu loptu, koja se odbila do Chajia koji je pucao, Posavec je obranio, a Tuci je pospremio odbijanac zabivši za 1:1.

gol expired Bizaran izostanak: Posvađao se oko mjesta u autobusu, pa je izbačen iz momčadi za Ligu prvaka divider

U 61. minuti Hajduk je bio korak do novog vodstva. Gyurcso je opalio s više od 20 metara pogodivši okvir gola. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Caktaš je nakon ubačaja iz kornera glavom zabio za 2:1.

U ponedjeljak je Gorica u odgođenom susretu 9. kola pobijedila Varaždin sa 1:0, a "tjedan odgođenih susreta" u srijedu će zaključiti Istra 1961 i Osijek zaostalom utakmicom 9. kola.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 26 bodova, Osijek ima 23, Gorica 22, a Hajduk je sada četvrti sa 17 bodova, dva više od Rijeke na petom mjestu.

Zadnja tri mjesta drže Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961 sa po osam bodova.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider