Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri sigurno do pobjede

Dinamo lako slavio u Rijeci protiv Orijenta, Jurić postigao sjajan gol petom

Dinamo je pobijedio Orijent 4:1 u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa…

Branitelji naslova pobjednika hrvatskog Kupa, nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala nakon što su u Rijeci na Krimeji pobijedili drugoligaša Orijent 1919 sa 4-1.

"Modri" su rutinski stigli do pobjede protiv trećeplasirane momčadi 2. HNL. Poveli su 3-0, riječki sastav je potom smanjio na 1-3 i vratio nadu, no još jedan gol hrvatskog prvaka otklonio je sve dvojbe.

Golove za Dinamo zabili su Duje Čop (28), Marin Leovac (46), Deni Jurić (56) i Luka Menalo (69), dok je za Orijent pogodak postigao Edin Fatić (62).

Orijent se dobro držao skoro pola sata, a gosti su poveli nakon pogreške Maria Tadejevića kojem je Jurić presjekao dodavanje, a Čop u nastavku akcije zatresao mrežu.

Na samom otvaranju drugog dijela hrvatski prvak je poveo sa 2-0. Arijan Ademi i Marin Leovac su odigrali krasan dupli pas i Dinamov bek je udarcem u drugi kut matirao Kristiana Boglića. U 56. minuti vidjeli smo i treći gol zagrebačkog sastava. Marko Bulat je ubacio iz kornera, Lauritsen pucao glavom, no Boglić je obranio, a Jurić u nastavku akcije petom pogodio za 3-0.

Tračak nade domaćinu donio je Fatić pogodivši glavom u 62. minuti nakon ubačaja s desne strane. No sedam minuta kasnije gosti su stigli i do četvrtog gola. Jurić je idealno proigrao Menala koji je prošao kroz obranu domaćina i preciznim udarcem pogodio za 4-1.

Korak do novog gola domaćin je bio u 74. minuti, no udarac Danijela Jadrića je završio u vratnici.

Plasman u osminu finala izborili su i BSK, Oriolik, Belišće i Rudeš.

BSK Bijelo Brdo je porazio Cibaliju sa 1-0, a pobjednički pogodak zabio je Hrvoje Ilić u 45. minuti. Bjelokošćanin Roman Mory Gbane je sjajno probio po lijevoj strani ubacivši loptu u kazneni prostor, Roko Runje je boksao loptu ravno na glavu Ilića koji je zabio za 1-0 i kasnije se pokazalo pobjedu.

Identičnim rezultatom Oriolik je pobijedio Zagreb sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Goran Jurić u 38. minuti.

Belišće nije imalo problema protiv Vinogradara upisavši pobjedu 4-0, dok je Rudeš bez većih problema porazio Bjelovar sa 5-1.

REZULTATI:

Orijent 1919 - Dinamo 1-4
Zagreb - Oriolik 0-1
Belišće - Vinogradar 4-0
Bjelovar - Rudeš 1-5
BSK Bijelo Brdo - Cibalia 1-0

Kasnije:
Sesvete - Varaždin
Rudar Labin - Split
Međimurje - Šibenik
Karlovac - Slaven Belupo

U utorak:
Pitomača - Rijeka 0-7
Dugopolje - Lokomotiva 8-9 11m (1-1)
Vuteks Sloga - Istra 1961 0-3
Mladost Ždralovi - Inter 3-1
Primorac Biograd - Hajduk 1-2

14. rujna:
Nehaj - Gorica 3-7
15. rujna:
Bednja - Osijek 0-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider