Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imali su svoje prilike

Utakmica nabijena emocijama: Maradonin Napoli pobijedio Rijeku koja je ostavila dobar dojam

U četvrtom kolu skupine F Europske lige Talijani su opravdali status favorita.

U večeri tijekom koje je na posljednji počinak ispraćen Diego Armando Maradona njegov Napoli je pobijedio Rijeku s 2:0 u sklopu četvrtog kola skupine F Europske lige.

Napoli je do pobjede stigao autogolom Anastasija u 41. minuti i pogotkom Hirvinga Lozana u 75. minuti.

Porazom u Napulju Rijeka je izgubila i teoretske izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini koja vode u šesnaestinu finala, ostala je posljednja bez bodova, a na posljednjem će mjestu i ostati i na kraju natjecanja.

Napoli igrao za svog Diega

Rijeka je dvoboj u Napulju odigrala dan nakon smrti velikog Diega Maradone koji je bio najzaslužniji za jedina dva naslova prvaka Italije Napolija (1987., 1990.). Stoga su domaći igrači istrčali s crnim florom na svojim lijevim rukavima.

Iako poprilično oslabljeni, zbog zaraze koronavirusom Riječani nisu mogli računati na čak osam igrača, a trener Simon Rožman na raspolaganju praktički nije imao niti jednog zdravog napadača, aktualni pobjednici Hrvatskog kupa pružili su dobar otpor favoriziranom talijanskom sastavu. Napoli je prvu veliku priliku na utakmici stvorio tek u 27. minuti kada je udarac Petagne iz blizine Nevistić odlično zaustavio nogom. Sedam minuta potom ponovno se istaknuo riječki čuvar mreže, Di Lorenzo se ubacio iz drugog plana, možda je čak bio i u zaleđu, no Nevistić je pravodobno istrčao s gola i ušao u udarac domaćem braniču.

Ipak, Rijeka nije izdražal do odlaska na odmor. U 41. minuti Zielinski je prošao po lijevoj strani, uputio prizemni centaršut u peterac, a tamo su na loptu startali Politano i Anastasio te se ona od riječkog braniča odblia u mrežu.

Meret dvaput zaustavio Lončara u finišu poluvremena

Imala je Rijeka u 44. minuti dvije dobre situacije za poravnanje, obje preko Lončara, no njegove dobre pokušaje odluično je zaustavio Meret. Prvo je Andrijašević povratnom loptom pronašao Lončara na rubu kaznenog prostora, uslijedio je udarac u sam donji desni kut kojega je Meret uspio skrenuti u korner. Nakon udarca iz kuta lopta je ponovno pala pred Lončara koji je još jednom okušao udarac s distance, no i taj šut po zraku koji je išao uz desnu vratnicu Meret je uspio zaustaviti.

U nastavku obje su momčadi imale po priliku u 51. minuti. Prvo je Andrijašević bio neprecizan glavom nakon ubačaja Murića, da bi nekoliko sekundi potom Demme sa 15-ak metara poslao loptu pola metra pored vratnice.

I dok Rožman praktički nije imao kime s klupe osvježiti momčad, prvu izmjenu strateg Rijeke napravio je u 78. minuti, trener Napolija Gennaro Gattuso mogao si je priuštiti da u igru za posljednjih pola sata uvede inače standardne Lobotku, Lozana, Insignea i Mertensa. Ulaskom spomenutog četverca Napoli je dodatno pojačao pritisak na gol Rijeke.

Petagna je u 72. minuti propustio veliku priliku za 2:0 kada je s pet metara promašio vrata nakon ubačaja Di Lorenza, zatim dvije minute potom Maksimović nije uspio skrenuti loptu u mrežu s dva metra udaljenosti, no u 75. minuti Lozano nije imao milosti.

Insigne je sa sredine igrališta poslao dugu loptu prema Rijekinom golu, Galović je krivo procijenio njezin let pa je Lozano izbio sam pred Nevistića. Meksički se napadač imao vremena i namjestiti prije no što je rutinirano poslao loptu pored Rijekina vratara za 2:0.

Nevistić spriječio teži poraz

Najzaslužniji što je tih 2:0 ostalo do kraja bio je Nevistić koji je u samoj završnici zaustavio pokušaje Insignea i Lobotke, dok je u posljendjim sekundama Meret obranio pokušaj debitanta Hodže.

Kako je drugi susret ove skupine između AZ Alkmaara i Real Sociedada okončan bez pogodaka, dva kola prije kraja Napoli je vodeći s devet bodova, slijede AZ i Real sa po sedam, dok je Rijeka posljednja bez bodova.

Rijeka će za tjedan dana u 5. kolu gostovati kod Real Sociedada u San Sebastianu, dok će istovremenu u Alkmaaru igrati AZ i Napoli.

Napoli - Rijeka 2:0

Napulj. Stadion San Paolo.

SUDAC: Ozkahya (Turska)

STRIJELCI: 1:0 Anastasio (41-ag), 2:0 Lozano (75)

NAPOLI: Meret - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam - Bakayoko, Demme (Lobotka, 69); Politano (Lozano, 64), Zielinski (Insigne, 64), Elmas (Mertens, 69) - Petagna (Ruiz, 81)

RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Velkovski, Galović, Smolčić, Anastasio (Braut, 80) - Murić (Yateke, 78), Čerin (Hodža, 87), Lončar, Štefulj - Andrijašević (M. Frigan, 87)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider