Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo opet praznih ruku

Atletico slavio protiv Manchester Uniteda: Lodi šokirao Old Trafford i odveo Madriđane u četvrtfinale

Atletico je pobijedio Manchester United 1:0 na Old Traffordu i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka...

Nogometaši madridskog Atletica plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši u utorak na Old Traffordu domaći Manchester United sa 1-0 te je španjolski prvak s ukupnih 2-1 prošao dalje.

Pogodak odluke postigao je Brazilac Renan Lodi u 41. minuti, a to mu je bio prvi pogodak u 25. nastupu u Ligi prvaka.

Utakmica na Old Traffordu dobro je počela za domaću momčad. U 13. minuti sjajnu akciju izveo je United, a na ubačaj Bruna Fernandesa je nogu podmetnuo Elanga i pogodio Jana Oblaka u glavu. Slovenski vratar je zaradio obranu, a da nije ni znao što ga je snašlo.

Tri minute poslije zaprijetili su gosti. De Paul je naciljao sa 20-ak metara, loptu je u letu malo skrenuo i Fred, ali je David De Gea odlično reagirao i paradom sačuvao svoju mrežu.

gol expired Nunez nanio Ajaxu prvi poraz ove sezone u Europi i eliminirao ga iz Lige prvaka divider

Mnogo je bilo prigovora od strane Manchesterovih nogometaša na suđenje Slovenca Slavka Vinčiča, a prva sporna situacija dogodila se u 21. minuti. Fernandes je pao u kaznenom prostoru nakon kontakta sa suparničkim braničem. Uz provjeru VAR-a utakmica je nastavljena bez kaznenog udarca.

Dobru priliku za udarac imao je u 26. minuti Dalot, ali je šut sa 18 metara išao ravno u Oblakove ruke pa je kapetan Atletica imao prilično lak posao.

U 34. minuti zatresla se Unitedova mreža. Ubacio je Llorente s desne strane, Joao Felix sjajno u padu pogodio i poslao loptu uz desnu vratnicu, ali je pomoćni sudac podigao zastavicu. Portugalac nije bio u zaleđu, ali jest Llorente dok je primao loptu prije nego što je uputio precizan ubačaj.

Lodi šokirao Old Trafford 

Llorente je bio u glavnoj ulozi i u 41. minuti, u situaciji koja je prethodila pogotku Atletica. Naime, u borbi za loptu s Elangom španjolski bočni igrač izašao je kao pobjednik. Iako je napadač Uniteda završio na travnjaku, Sinčič se nije oglasio, pustio je akciju, a u nastavku se dogodilo ono najgore za domaću momčad - lopta je završila u mreži. Griezmann i Felix su kombinirali po desnoj strani, Portugalac je na kraju petom ostavio loptu za Francuza koji je ubacio na suprotnu vratnicu. Tamo je čekao Renan Lodi i glavom poslao loptu u mrežu pokraj De Gee koji nije stigao zatvoriti taj kut.

Bio je to Brazilčev prvi pogodak u utakmicama Lige prvaka, ovo mu je bila 25. u kojoj je nastupio.

gol expired Cristiano poludio na slovenskog suca, ganjao ga po terenu s uzdignutim rukama pa sprdao poslije gola Atletica divider

U drugom poluvremenu slika na terenu se nije promijenila. Atletico je prepustio posjed domaćoj momčadi, aktivno se branio i prijetio brzim kontranapadima. S druge strane, napadači Manchester Uniteda nisu bili precizni, natjeravši u drugom poluvremenu Jana Oblaka na samo jednu intervenciju.

No, ona je bila sjajna. U 77. minuti visoko se na petercu u zrak vinuo Raphael Varane i glavom poslao loptu prema gornjem desnom kutu, ali je kapetan Atletica refleksnom obranom sačuvao svoju mrežu. Odbijenu loptu je škaricama pokušao zahvatiti Cristiano Ronaldo, ali je Oblak bio spreman i na taj udarac.

Svi pokušaji momčadi Ralfa Rangnicka ostali su bez rezulatata. Jedan pogodak je Atleticu bio dovoljan za plasman u četvrtfinale. 

Pregled rezultata uzvratnih utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka:

Utorak, 15. ožujka
Ajax - Benfica 0-1 (Nunez 77)
- ukupan rezultat: 3-2 za Benficu
Manchester United - Atletico Madrid 0-1 (R. Lodi 41)
- ukupan rezultat: 2-1 za Atletico Madrid

Srijeda, 16. ožujka
Lille - Chelsea (0-2)
Juventus - Villarreal (1-1)

Odigrano prošli tjedan:
Utorak, 8. ožujka
Bayern Muenchen - RB Salzburg 7-1 (Lewandowski 12-11m, 21-11m, 23, Gnabry 31, Mueller 54, 84, Sane 86 / Kjaergaard 70)
- ukupan rezultat: 7-2 za Bayern Muenchen
Liverpool - Inter 0-1 (L. Martinez 62)
- ukupan rezultat: 2-1 za Liverpool

Srijeda, 9. ožujka
Real Madrid - PSG 3-1 (Benzema 61, 76, 78 / Mbappe 39)
- ukupan rezultat: 3-2 za Real Madrid
Manchester City - Sporting 0-0
- ukupan rezultat: 5-0 za Manchester City

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider