Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani prvi na ljestvici

Manchester City preokrenuo protiv PSG-a i bolju igru okrunio velikom pobjedom

Manchester City je pobijedio PSG 2:1 u 5. kolu Lige prvaka…

U srijedu je još pet momčadi osiguralo prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka. U pitanju su Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting.

Podsjetimo kako su prije srijede isti cilj ostvarili Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus.

U derbiju večeri Manchester City je u skupini A, na svom Etihadu, svladao Paris St. Germain 2-1 čime je uzvratio Parižanima za poraz ranije u natjecanju. Obje su se momčadi plasirale u osminu finala, s tim da je Manchester City ovom pobjedom osigurao prvo mjesto (četiri boda više od PSG-a).

gol expired Real Madrid, Inter i Sporting Lisabon osigurali osminu finala, Milan u zadnjim minutama sačuvao nadu divider

Kao i u Parizu, tako je i ovaj put City bio momčad koja je diktirala ritam igri, kombinirala i napadala, ali i veliki dio utakmice propuštala šanse. PSG se orijentirao na brze kontranapade koje su munjevito izvodili Neymar, Messi i Mbappe, a gosti su i poveli u 50. minuti kada je Mbappe provukao loptu ispod Edersona. No, bolja igra Cityja na kraju je ipak rezultirala preokretom i pobjedom. Strijelci su za tri boda Cityja bili Sterling u 63. i Gabriel Jesus u 76. minuti.

Da ne postoji drama u posljednjem kolu oko klubova koji nastavljaju natjecanje u osmini finala pobrinuo se Leipzig koji je razbio Club Brugge u gostima s 5-0. Apsolutno sve u ovom susretu bilo je riješeno u prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti vodili 4-0. Dva gola je postigao Šveđanin Forsberg (jedan iz jedanaesterca), dok su po jedan dodali Nkunku i Andre Silva. U nadoknadi je još jednom domaću mrežu naciljao Nkunku.

gol expired Perišić prijetio sa svih strana, upisao asistenciju za Džekin pogodak i potvrdu pobjede divider

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol igrao je do 80. minute za Leipzig koji sada ima četiri boda kao i Club Brugge te će se u zadnjem kolu boriti za Europsku ligu. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider