Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno zasluženo

PSG slavio u derbiju grupne faze Lige prvaka: Messi prvim golom za novi klub bacio City na koljena!

Najiščekivaniji sudar drugog kola, a slobodno možemo reći i cijele grupne faze Lige prvaka, odigran je u Parizu.

U drugom kolu Lige prvaka u skupini A je PSG kao domaćin s 2:0 pobijedio Manchester City.

PSG, prevođen Neymarom, Lionelom Messijem i Kylianom Mbappeom, je poveo vrlo rano, već u 8. minuti. Nitko od glavnih zvijezda tada nije bio strijelac, ali je prednost Parižanima donio Idrissa Gueye.

I nakon toga, gotovo cijelo vrijeme do kraja susreta, pritiskao je i napadao Manchester City, dok je PSG čekao svoju šansu iz kontranapada. Nevjerojatno je što su sve promašivali gostujući igrači koji su po prilikama i igri zaslužili mnogo više od poraza. Najveća šansa je bila ona u prvom dijelu kada je prvo Sterling glavom pogodio okvir vrata, a nakon odbijene lopte je Bernardo Silva sam s pola metra pogodio također okvir.

Kako to obično biva, nakon svih propusta Cityja uslijedila je kazna. Kombinirali su Mbappe i Messi, a Argentinac je zabio za 2:0.

Iznenađenje u Njemačkoj

Club Brugge je u startu bio označen kao autsajder ove skupine A, no nakon dva kola belgijska momčad ima četiri boda. Nakon domaćih 1:1 protiv PSG-a Club Brugge je pobijedio Leipzig u gostima 2:1 golovima Vanakena i Ritsa.

Inače, Leipzig je poveo pogotkom Nkunkua, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao drugo poluvrijeme za domaćina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider