Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mahrez junak susreta

U sjajnoj utakmici na snježnom Etihadu City osigurao povijesno finale Lige prvaka

S dva pogotka Mahreza City je pobijedio PSG i osigurao ulazak u finale Lige prvaka.

Nogometaši Manchester Cityja prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka, oni su u uzvratnom polufinalnom dvoboju na svom terenu svladali PSG sa 2:0 te tako potvrdili 2:1 pobjedu iz prvog susreta igranog u Parizu prije šest dana.

Oba pogotka za City postigao je Riyad Mahrez u 11. i 63. minuti susreta.

Alžirski reprezentativac doveo je svoju momčad u vodstvo u 11. minuti nakon što je najbolje reagirao na odbijenu loptu nakon udarca De Bruynea, a na 2:0 je povisio u 63. minuti nakon prizemnog ubacivanja Fodena.

Susret u Manchesteru odigran je po nevjerojatnim vremenskim uvjetima za ovo doba godine, nogometaše je na Etihadu gotovo tijekom čitavog susreta ometao snijeg.

Prvi finalist Lige prvaka

Manchester City tako će po prvi put u svojoj povijesti zaigrati u finalu Lige prvaka, a suparnik će mu 29. svibnja u Istanbulu biti bolji iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Chelsea i Real Madrid.

gol expired City je ušao u svoje prvo finale Lige prvaka, ali ne i prvo sveukupno: Znate li da imaju jedan europski trofej? divider

Prvi dvoboj tih suparnika prošloga tjedna u Madridu okončan je rezultatom 1:1, a uzvrat je na Stamford Bridgeu u srijedu.

PSG, pak, nije upio ponoviti prošlosezonski uspjeh kada je stigao do finala Lige prvaka u kojemu je izgubio od Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider