Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporni penal prije gola

Lokomotiva propustila povijesnu šansu: Rapid Beč slavio u Zagrebu i odjurio u treće pretkolo

Drugoplasirani klub iz prošle sezone HNL-a ipak nastavlja svoju europsku sezonu, Lokosi će igrati u trećem pretkolu Europske lige 24. rujna.

U drugom pretkolu Lige prvaka, u dijelu ždrijeba za neprvake, u utakmici koja se igrala na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, Rapid Beč je s 1:0 pobijedio i eliminirao Lokomotivu iz ovog natjecanja.

Za Lokose ovo ipak nije kraj europskog puta jer ispadanjem u drugom pretkolu Lige prvaka odlaze u treće pretkolo Europske lige, koje će se također igrati na jednu utakmicu (24. rujna), a ždrijeb parova će biti idući tjedan.

Bila je to povijesna prilika za Lokomotivu, jer da je uspjela izbaciti Austrijance, imala bi osiguran plasman u Europskoj ligi. Naime, klubovi koji ispadnu u trećem pretkolu Lige prvaka u dijelu ždrijeba za neprvake automatski odlaze u jednu od skupina Europske lige. Umjesto Lokosa, tu je blagodat iskoristio sastav iz Beča...

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercan Kara u 32. minuti.

Sporna situacija uoči jedinog pogotka

U dvoboju hrvatskog i austrijskog doprvaka uvelike oslabljeni sastav Lokomotive u odnosu na prošlu sezonu čak je pružio i solidan otpor favoriziranom suparniku.

Rapid je od prve minute zagospodario terenom, dok se momčad Gorana Tomića dijelom i pod pritiskom suparnika, a dijelom i svjesno povukla pred svoja vrata te se ograničila na protunapade.

U 29. minuti vidjeli smo spornu situaciju u šesnaestercu Rapida. Mario Ćuže je ušao u šesnaesterac i njemu se u noge bacio gostujući vratar Strebinger. Ćuže jest bio prvi na lopti, ali je usporena snimka pokazala kako je Strebinger prvo dotaknuo loptu i odbio ju u stranu. S klupe Lokomotive su se bunili, tražili su najstrožu kaznu, ali španjolski sudac je samo pokazao da se igra dalje.

U prvom poluvremenu hrvatski predstavnik je uputio samo jedan i to izrazito neprecizan udarac prema suparničkom golu, dok je pritisak Rapida donio rezultat u 32. minuti.

Arase je odlično proigrao Fountasa u kaznenom prostoru Lokomotive, udarac grčkog napadača Hendija je obranio, lopta se odbila do Arasea, a i njegov pokušaj je vratar Lokomotive uspio zaustaviti, no kako se pored statičnih domaćih stopera i nakon drugog odbijanca do lopte je stigao gostujući napadač, a kod udarca Kare više niti Hendija nije mogao ništa.

Ni Sammir nije mogao ništa

Početkom nastavka Tomić je umjesto Tucija na teren poslao Sammira, a Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije i već u prvih 10-ak minuta dva puta zaprijetila. No, ni Kolinger glavom niti Čeliković nogom nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola Rapida uputio je Đira u 60. minuti, no njegov pokušaj s više od 20 metara lako je ukrotio Strebinger.

Imao je i Rapid svoje prilike za povećanje vodstva, ali Hendija je odličnim obranama ostavljao svoju momčad na životu nakon pokušaja Murga u 57., Ullmanna u 63. i Kare u 81. minuti.

Lokomotiva će tako natjecanje u Europi nastaviti u trećem pretkolu Europske lige.

LOKOMOTIVA - RAPID 0:1 (0:1)

Stadion u Kranjčevićevoj

SUDAC: Martinez Munuera (Španjolska)

STRIJELAC: 0:1 Kara (32)

LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Kolinger, Osmanković, Marković (Budimir, 61) - Petrak (Kallaku, 71), Halilović - Ćuže, Đira, Čeliković - Tuci (Sammir, 46)

RAPID: Strebinger - Stojković, Hofmann, Greiml - Arase (Schick, 75), Murg (Grahovac, 64), Petrović, Ljubičić, Ullmann - Kara, Fountas (Kitagawa, 86)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider