Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tvrda utakmica

Manchester City teškom mukom probio obranu Atletica: De Bruyne razveselio Građane

Manchester City je pobijedio Atletico 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka...

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na svom stadionu Atletico Madrid sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Pobjedu je Manchester Cityju donio Kevin De Bruyne pogotkom u 70. minuti.

Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za Atletico, a u zadnjoj minuti je zaradio žuti karton.

gol expired Liverpool pobijedio Benficu u Lisabonu i stekao lijepu prednost za revanš na Anfieldu divider

Od prve minute je bilo prilično jasno vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti, ne primiti pogodak, a hoće li ga postići, to je bilo manje važno. Tako je i Šime Vrsaljko imao isključivo defenzivnu ulogu u ovoj utakmici. Pep Guardiola, s druge strane, nije srljao. Njegova je momčad kontrolirala posjed i zbivanja na terenu, ali smo u prvom poluvremenu vidjeli malo uzbuđenja.

Statistika je tako pokazala da su vratari Ederson i Jan Oblak bili nezaposleni, jer nije bilo nijednog udarca unutar okvira u prvih 45 minuta.

De Bruyne srušio Atletico i razveselio Građane

Domaća momčad je dvaput tražila od rumunjskog suca Istvana Kovacsa dosuđivanje kaznenog udarca, ali je on samo odmahnuo rukom na padove Bernarda Silve i Kevina De Bruynea u kaznenom prostoru.

Drugo poluvrijeme je, ipak, bilo nešto sadržajnije, a prvi udarac unutar okvira uputili su gosti. Konačno su uspjeli Atleticovi igrači organizirati pokoji kontranapad, a iz jednog takvog je u 51. minuti priliku za udarac dobio Marcos Llorente. No, lopta je išla ravno u Edersona, a ni udarac nije bio posebno snažan.

Nije trebalo čekati dugo ni na prvu intervenciju Jana Oblaka koji se u 55. minuti našao na iskušenju. Slobodan udarac sa 18-19 metara izveo je Kevin De Bruyne i gađao kut koji je pokrivao vratar Atletica. Oblak je u padu uspio zaustaviti loptu rukama, a onda je morao intervenirati i nogom kako bi ju izbacio prije nego što je na nju mogao dotrčati Raheem Sterling.

Trostruka zamjena igrača kod gostiju nije donijela formacijsku promjenu, niti je Simeoneova momčad postala opasnija za suparnička vrata. Griezmanna je zamijenio Correa, Llorentea Cunha, a Kokea Rodrigo De Paul.

Nakon dva neprecizna udarca glavom, Laportea u 64. i Mahreza u 68. minuti, iz dobrih situacija, te nakon još jednog Sterlingovog pada u kaznenom prostoru, i Pep Guardiola je zaključio da mu treba "svježe krvi" na travnjaku. Sterlinga je zamijenio Gabriel Jesus, umjesto Gundogana ušao je Jack Graelish, a Phil Foden je zauzeo Mahrezovo mjesto.

Foden sjajno prošao i poslužio De Bruynea

Upravo je 21-godišnji engleski reprezentativac bio ključna figura u pogotku kojim je Manchester City došao do vodstva u 70. minuti. Foden je primio loptu na 20-ak metara od vrata i našao se okružen trojicom gostujućih igrača, ali je sjajnim dodavanjem kroz noge suparničkog braniča izbacio Kevina De Bruynea koji se sjurio u kazneni prostor i iskosa s desne strane pogodio suprotan kut naciljavši točno pokraj Oblakove noge.

Sjajna akcija i sjajna završnica za 30-godišnjeg Belgijca koji je tako na najbolji način obilježio svoj 50. nastup u Ligi prvaka u dresu Manchester Cityja.

gol expired Livaja nije pao zbog slatkog života: Ključan razlog – Hajduk se pojačao, a nema igru. Tko je kriv ako ne trener!? divider

Dvojac Foden - De Bruyne napravio je pomutnju u Atleticovoj obrani i u 80. minuti. Samo zahvaljujući velikom broju nogu u kaznenom prostoru Atletica, lopta je završila u bloku, a ne u mreži, nakon De Bruyneovog udarca.

Foden je u 88. minuti i sam zaprijetio udarcem, ali je i taj pokušaj završio u bloku.

Pred kraj utakmice igrači su pomalo počeli gubiti i živce, pretjerali s oštrinom u nekim startovima pa je rumunjski sudac morao nekoliko puta izvaditi žuti karton. U zadnjoj minuti ga je zaradio i Šime Vrsaljko zbog prekršaja na Jacku Grealishu. Hrvatski reprezentativac je svoj obrambeni posao odradio na zavidnoj razini i bez pogrešaka.

Uzvrat u Madridu na rasporedu je 13. travnja.

MANCHESTER CITY - ATLETICO MADRID 1-0 (0-0)

Strijelac: 1-0 Kevin De Bruyne (70)

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

PRVE UTAKMICE

Manchester City - Atletico Madrid 1-0 (De Bruyne 70)
Benfica - Liverpool 1-3 (Nunez 49 / Konate 17, Mane 34, Diaz 87)

Srijeda, 6. travnja:
Chelsea - Real Madrid
Villarreal - Bayern Munchen

UZVRATNI SUSRETI:

Utorak, 12. travnja:
Real Madrid - Chelsea
Bayern Munchen - Villarreal

Srijeda, 13. travnja:
Liverpool - Benfica (3-1)
Atletico Madrid - Manchester City (0-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider