Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna situacija kod 1:1

Čudesna večer Kyliana Mbappea: PSG ponizio Barcelonu, hat-trick nevjerojatnog Francuza!

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je protutnjao katalonskom prijestolnicom.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Camp Nouu je PSG kao gost sa 4:1 svladao Barcelonu i osigurao golemu, gotovo sigurno nenadoknadivu prednost za uzvrat. U drugom susretu koji se igrao ovog utorka Liverpoola je kao gost na neutralnom terenu u Budimpešti bio bolji od RB Leipziga s 2:0.

Apsolutni junak Parižana bio je nezadrživi Kylian Mbappe koji je postigao hat-trick.

Katalonci su poveli u 27. minuti, kad je precizan izvođač kaznenog udarca bio Lionel Messi. No, PSG je već u 32. minuti izjednačio prvim pogotkom Kyliana Mbappea. Isti je igrač po drugi put mrežu zatresao u 65. minuti. Za 3:1 pogodak glavom postigao je 20-godišnji talijanski napadač Moise Kean na ubačaj Paredesa. Utakmicu je hat-trickom zaključio Mbappe koji je u 85. minuti preciznim udarcem završio odlično izveden kontrapad.

Barca od 2007. nije ispala u osmini finala

Iako je u prvom poluvremenu domaća momčad djelovala ravnopravno, a u određenim trenucima i opasnije od gostiju, Barcelona je sasvim zasluženo doživjela drugi uzastopni domaći poraz u Ligi prvaka, koji će ih, za razliku od onog doživljenog od Juventusa u zadnjem kolu grupne faze, najvjerojatnije koštati ispadanja prije četvrtfinala što se nije dogodilo od 2007. godine.

U 25. minuti neoprezano je Kurzawa srušio De Jonga u kaznenom prostoru, u situaciji koja nije bila pretjerano opasna, a sudac Bjoern Kuipers nije se dvoumio te je pokazao na bijelu točku. U 27. minuti Leo Messi je u svojoj 31. utakmici nokaut faze Lige prvaka postigao 28 pogodak sigurnim udarcem pod gredu za vodstvo domaće momčadi.

Dvije minute poslije Messi je pripremio idealni priliku za Dembelea, ali je njegov udarac s 15 metara bio mlak i nedovoljno precizan.

gol expired Liverpool se sjajno proveo u našem susjedstvu, na pragu je četvrtfinala divider

PSG je propusnost Barcelonine obrane iskoristio u 32. minuti. Kylian Mbappe se na malom prostoru u šesnaestercu lakoćom oslobodio Lengleta i s pet metara zakucao loptu pokraj nemoćnog Ter Stegena.

Do kraja prvog dijela za Barcelonu je najbolju priliku imao Antoine Griezmann, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora bio neprecizan. S druge strane je i PSG mogao do drugog pogotka, kad je Mauro Icardi pucao glavom, ali je nije bio precizan i poslao je loptu pokraj vratnice.

Rapsodija PSG-a u nastavku

No, sve ono što nisu uspjeli pretvoriti u pogotke u prvom poluvremenu, izabranici Mauricija Pochettina uspjeli su u nastavku utakmice u kojem je Barcelona bila potpuno nemoćna.

U 65. minuti je po desnoj strani prošla akcija Parižana. Ubačaj Florenzija u kazneni prostor nije uspio očistiti Gerard Piquet koji se vratio u momčad, već je idealno poslužio Mbappea koji je s desetak metara neometan poslao loptu u mrežu za svoj drugi pogodak.

Samo pet minuta poslije lopta je ponovno završila u Barceloninoj mreži. S lijeve strane je iz slobodnog udarca ubacio Paredes, lopta je preletjela Lengleta i idealno došla na glavu Moisea Keana, a 20-godišnji talijanski napadač je preciznim udarcem svladao nemoćnog Ter Stegena.

U 85. minuti sjevnuo je kontranapad PSG-a, kad je Barcelona pokušavala doći do pogotka koji bi Kataloncima kakvu-takvu nadu. Draxler je dugo vukao loptu i idealno uposlio Mbappea na lijevoj strani kaznenog prostora, koji je iz prve pucao i pogodio suprotni kut za hat-trick i konačnih 4:1.

Uzvrat će biti formalnost

Na neki način bila je ovo slatka osveta PSG-a za onih 6:1 iz 2017. kojim ih je Barcelona izbacila u osmini finala nakon što je prva utakmica u Parizu završila 4-0.

Prema viđenome u utorak na Camp Nou, Barcelona ne može 10. ožujka na Parku prinčeva napraviti još jedno čudo. PSG je napravio veliki korak ka četvrtfinalu.

Strijelci: 1:0 (Messi 27-11m), 1:1 Mbappe (32), 1-2 Mbappe (65), 1:3 Kean (70), 1:4 Mbappe (85)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider