Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skroz luda utakmica

Greške skupo koštale Engleze: Nizozemska preokretom u finalu Lige nacija

U drugom polufinalu Lige nacija slavili su Nizozemci kojima slijedi ogled s domaćinom završnog turnira.

U finalu Lige nacija u nedjelju će igrati Portugal i Nizozemska koja je ovog četvrtka u drugom polufinalu s 3:1 nakon produžetaka svladala Englesku (Portugalci su u srijedu bili bolji od Švicarske).

Engleska je povela u 31. minuti golom Marcusa Rashforda iz jedanaesterca, a izjednačio je Matthijs de Ligt u 73. minuti. U 97. minuti Nizozemci su poveli nakon autogola Kylea Walkera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Quincy Promes u 114. minuti.

Nizozemci su bili bolji u većem dijelu prvog poluvremena. Imali su veći posjed lopte i bolje prilike, no jedini gol u prvih 45 minuta zabili su Englezi i to u 31. minuti iz kaznenog udarca. Matthijs de Ligt je načinio veliku pogrešku oborivši Rashforda, francuski sudac Clement Turpin je dosudio jedanaesterac kojeg je sam izveo Rashford.

Sancho propustio dotući Oranje

U drugom dijelu prvu veliku priliku imali su Englezi u 53. minuti kada je Sancho sa svega nekoliko metara glavom pucao ravno u golmana. Samo minutu kasnije sjajnu priliku je imao Depay, no niti on nije najbolje pucao.

Nizozemska je ipak izjednačila u 73. minuti golom Matthijsa de Ligta nakon što je Depay ubacio iz kornera. De Ligt je najviše skočio i zabio glavom za 1:1 poništivši tako englesko vodstvo, ali i svoju pogrešku kod jedanaesterca. Samo šest minuta kasnije Nizozemci su mogli okrenuti rezultat, sjajnu priliku je zapucao Van de Beek prebacivši gol.

VAR poništio Lingarda

Engleska je u 84. minuti zabila drugi pogodak nakon sjajne akcije koju je završio Jesse Lingard, međutim gol je poništen nakon pregleda VAR-om zbog zaleđa. Samo dvije minute kasnije VAR je ponovo bio u akciji, Nizozemci su tražili kazneni udarac zbog igranja rukom, ali suci nisu tako mislili. U sudačkoj nadoknadi Depay je imao zicer za pobjedu, ali je očajno pucao pa je susret ušao u produžetke.

U dodatnih 30 minuta Englezi su s dvije katastrofalne pogreške poklonili suparniku pobjedu, a tragičari su postali John Stones i Ross Barkley.

U 97. minuti Nizozemci su iskoristili veliku pogrešku Stonesa koji se poigravao kao posljednji igrač obrane, Depay mu uzeo loptu, njegov udarac Pickford je obranio, ali Promes uz pomoć Walkera zabija za 2:1.

U 114. minuti vidjeli smo još veću glupost, Barkley je u pokušaju da vrati loptu svom vrataru dodao do Depaya koji je odmah dodao Promesu kojem nije bilo teško zabiti u prazna vrata za 3:1.

Finale i utakmica za treće mjesto u nedjelju

Finalni ogled između Nizozemske i Portugala na rasporedu je u nedjelju u 20:45 u Portu, dok će istog dana Švicarska i Engleska igrati za treće mjesto u Guimaraesu od 15:00.

Hrvatska je u premijernom izdanju Lige natjecanja nastupila u elitnom razredu u skupini 4 u kojoj je osvojila posljednje mjesto iza Engleske i Španjolske. Gordi Albion je prvom mjestom izborio završni turnir, a 'Vatreni' su trećim mjestom pali u niži razred natjecanja Ligu B, a ždrijeb će biti u siječnju ili veljači iduće godine.

 

NIZOZEMSKA - ENGLESKA 3:1

GUIMARAES. Stadion Afonso Henriques - 18.000 gledatelja, Sudac: Clement Turpin (Francuska);

Strijelci: 0:1 Rashford (31-11m), 1:1 De Ligt (73), 2:1 Walker (97-ag), 3:1 Promes (114)

Žuti kartoni: De Ligt, Dumfries, De Beek / Kane

Crveni kartoni:

NIZOZEMSKA: Cillessen - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon (od 68. De Beek), De Jong (od 114. Strootman), Wijnaldum - Bergwijn (od 91. propper), Depay, Babel (od 68. Promes)

ENGLESKA: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Rice (od 106. Alli), Delph (od 76. Henderson), Barkley - Sancho (od 60. Lingard), Sterling, Rashford (od 46. Kane)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider