Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Devet golova Rijeke

Hajduk prošao Vrapče, a Dinamo jedva Slogu uz žestoke prosvjede domaćina nakon penala!

U poslijepodnevnom terminu od 15:30 odigrano je 11 utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

U utakmicama šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa nije bilo većih iznenađenja, premda su neki prvoligaši pošteno se namučili protiv niželigaša.

Aktualni prvak Dinamo u Mravincima je protiv četvrtoligaša Sloge slavio s 1:0 postigavši pogodak u 80. minuti iz spornog jedanaesterca, nakon kojeg su žestoko prosvjedovali i domaći igrači i publika. Mario Budimir nije previše mario za to, on je namjestio loptu na bijelu točku i pogodio za prolaz Modrih u iduću rundu.

Momčad Nenada Bjelice se pošteno ispromašivala protiv hrabrih domaćina, Petković je uspio promašiti glavom prazan gol u 44. minuti, Ademi u 68. s desetak metara pogodio vratnicu, dok je ostalo uspijevao obraniti odlični vratar Sloge Vladović.

Hajduk je nakon 28 godina opet gostovao u Kupu protiv četvrtoligaša Vrapča, a trener Splićana Zoran Vulić je uspio doći do pobjede (2-0) i prolaza i s rezervnim sastavom. Hajduku je dugo trebalo da slomi otpor momčadi iz četvrtog ranga. Splićani su prošli dalje s 2:0, a pogotke su postigli u drugom poluvremenu. Strijelci su bili Bassel Jradi i Ahmed Said Said.

Dok su se Splićani i Zagrepčani pošteno oznojili da dođu do trijumfa, Rijeka je nemilosrdno pregazila Radnik iz Križevaca - završilo je 0:9 za momčad Matjaža Keka koja je punila mrežu domaćina dokle god je mogla.

Riječani su već nakon prvog dijela vodili s 5-0, a u nastavku su zabili još četiri gola. Četverostruki strijelac je bio Antonio Čolak (18, 29, 75, 81), triput je pogodio Darijo Čanađija (43, 79, 89), a po jednom Bušnja (35) i Pavičić (40).

U osminu finala se probio i drugoplasirani sastav HNL-a Lokomotiva koja je u Biogradu svladala Primorac s 1-0 pogotkom Datkovića u 10. minuti. Pobjedu je ostvarila i pulska Istra 1961 koja je gostima slavila kod Sloge iz Nove Gradiške s 4-2.

U dvama utakmicama odigranim prošlog tjedna prolaz u osminu finala izborili su Inter Zaprešić i Osijek, dok su ovog utorka dalje se plasirali i Slaven Belupo i Zadar.

Šesnaestina finala Hrvatskog kupa, rezultati:

Zagreb: Vrapče – Hajduk 0:2

Mravince: Sloga – Dinamo 0:1

Križevci: Radnik – Rijeka 0:9

Biograd: Primorac – Lokomotiva 0:1

Krk: Krk – Cibalia 1:0

Slavonski Brod: Marsonia – Zagreb 3:0

Nova Gradiška: Sloga – Istra 1961 2:4

Zelina: Zelina – GOŠK Dubrovnik 2:0

Senj: Nehaj – Šibenik 2:2

Ploče: Jadran – Split 3:1

Pleternica: Slavija - Vinogradar 0:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider