Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna predstava

Dominatna predstava Rijeke za prolaz u play-off: Nakon crvenog kartona razbili Škote, sad ih čekaju Grci

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Rijeka je svladala Hibernian s ukupnih 5:2 i prošla u play-off.

U uzvratu 3. pretkola UEFA Konferencijske lige nogometaši Rijeke su na svom stadionu pobijedili škotski Hibernian s 4:1 (1:0) i tako izborili nastup u posljednjem kvalifikacijskom kolu za ulazak u grupnu fazu ovog europskog natjecanja.

Vodeći pogodak za Rijeku postigao je Domagoj Pavičić u 36. minuti. Gosti su izjednačili u 56. minuti preko Kylea Magennisa, ali su 10 minuta poslije ostali s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Darren McGregor.

Rijeka će za plasman u grupnu fazu igrati protiv solunskog PAOK-a koji je u četvrtak kao domaćin svladao irski Bohemians s 2:0 i tako nadoknadio pogodak zaostatka (1:2) iz prve utakmice odigrane u Dublinu.

gol expired Mbappe je ljut i ne želi igrati s Messijem? Pogledajte kako ga je dočekao u svlačionici divider

Strijelci za Grke bili su Schwab (4) i Biseswar (28).

Riječani su na Rujevici od prve minute pokazali da su odlučni ostvariti pobjedu pred nešto više od 4000 svojih navijača, koja im je donosila plasman u zadnje kvalifikacijsko kolo, s obzirom na to da su prije tjedan dana u Edinburghu odigrali 1:1.

Do prve izgledne prilike Rijeka je stigla u 29. minuti, kad je Abass pucao sa 15 metara, ali je njegov ne pretjerano snažan udarac završio u gostujućem bloku.

U 32. minuti su zaprijetili i Škoti, ali je Murphyjev opasan udarac obranio iskusni Andrej Prskalo.

Nisbet zakomplicirao utakmicu

Četiri minute poslije Rijeka je povela. Murić je bio začetnik akcije odličnom loptom za Ampema, koji je vanjskim dijelom stopala s lijeve strane ubacio u srce kaznenig prostora, gdje je natrčao Domagoj Pavičić i lakoćom proslijedio u mrežu.

U 44. minuti se Prskalo istaknuo još jednom obranom, a zaustavio je udarac Nisbeta. Minutu poslije Riječani su mogli udvostručiti prednost, a još jednom Abass nije uspio pogoditi mrežu i to iz dva pokušaja. Prvi udarac je završio u bloku, a drugi je odlično obranio gostujući vratar Macey.

Promašaje domaće momčadi Hibernian je iskoristio u 56. minuti. Magennis je pobjegao riječkoj obrani i sa 15 metara iskosa s lijeve strane lijevom nogom pogodio suprotan kut.

Potpuni raspad Škota nakon crvenog kartona

U 66. minuti su Riječani došli do brojčane prednosti na terenu. McGregor je po drugi put bio preoštar u svom startu pa mu je litavski sudac Donastas Rumšas pokazao drugi žuti, a potom i crveni karton te put u svlačionicu.

Samo dvije minute poslije Rijeka je iskoristila stečenu prednost. Udarac iz kuta izveo je Robert Murić, poslao oštru prizemnu loptu prema bližoj vratnici, gdje je nogu podmetnuo Issah Abass i iskupio se za promašaje u prvom poluvremenu.

Ono što nisu uspjeli učiniti u prvom poluvremenu, domaći nogometaši su učinili u 73. minuti. Nino Galović je ubacio s desne strane pred gol škotske momčadi, gdje su u duelu bili Abass i McGinn, a gostujući branič je u pokušaju da spriječi pogodak glavom nepsretno zahvatio loptu i poslao ju u mrežu za 3:1.

Bušnja postavio konačan rezultat

Konačnih 4:1 prekrasnim je solo prodorom postavio 21-godišnji Denis Bušnja u trećoj minuti sučevog dodatka.

Driblingom se na malom prostoru oslobodio trojice gostujućih igrača, lažnjakom je u krivu stranu poslao i vratara Maceyja te lagano gurnuo loptu u nebranjenu mrežu.

Prva utakmica doigravanja za grupnu fazu Konferencijske lige između PAOK-a i Rijeke bit će odigrana u Solunu 19. kolovoza, a uzvrat na Rujevici je na rasporedu 26. kolovoza.

RIJEKA - HIBERNIAN 4:1 (1:0)

Rijeka. Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4077. Sudac: Donatas Rumšas (Litva).

Žuti kartoni: Pavičić, Ampem / McGregor, Boyle, Newell, Doyle-Hayes

Crveni kartoni: McGregor (66, drugi žuti)

Strijelci: 1:0 Domagoj Pavičić (36), 1:1 Kyle Magennis (56), 2:1 Issah Abass (68), 3:1 Paul McGinn (73-ag), 4:1 Denis Bušnja (90+3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider