Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Premalo raspoloženih igrača

Osijek ispao iz Europe: Bugari obranili prednost iz Sofije i otišli u play-off Konferencijske lige

U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige nije bilo pobjednika.

Osijek je protiv CSKA Sofije odigrao 1:1 u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige i oprostio se od ovog natjecanja. Bugari su u prvom susretu na svom terenu slavili sa 4:2 i s ukupnim rezultatom 5:3 oni su ti koji prolaze dalje, u play-off.

Poveli su gosti u 33. minuti, a strijelac je bio Graham Carey. Izjednačio je Mile Škorić u 45. minuti.

U prvih pola sata Osijek je prijetio preko Miereza, Bočkaja i Kleinheislera, ali sve te udarce je gostujući vratar Bussatto uspio ukrotiti ili odbiti.

U jeku osječkih napada CSKA je u 33. minuti došao do vodstva. Na nešto više od 20 metara s lijeve strane loptu je primio Graham Carey, napravio korak, dva i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio lijevi gornji kut pokraj nemoćnog Ivice Ivušića.

Prevelika jalovost u igri

Nastojanja domaćih nogometaša u prvom poluvremenu ipak su se isplatila u 45. minuti. Nakon udarca iz kuta i gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do osječkog kapetana Mile Škorića koji ju je primirio i preciznim udarcem pogodio desni donji kut. Pogodak nade za Osječane.

gol expired Dominatna predstava Rijeke za prolaz u play-off: Nakon crvenog kartona razbili Škote, sad ih čekaju Grci divider

No, u nastavku su svi pokušaji Osječana da postignu još barem dva pogotka i tako izbore produžetak, ostala su bez rezultata, što zbog nesnalažljivosti domaćih igrača, što zbog odličnih obrana Bussatta koji je obranio jedan na jedan s Dakuom u 81. minuti i precizan udarac glavom Škorića u 85. minuti.

Osijek je u 86. minuti ostao i s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Danijel Lončar, koji je kao posljednji igrač obrane srušio Caiceda koji je krenuo sam prema Ivušiću.

Opet kobni Bugari...

CSKA je, kao i prije dvije godine, zaustavio europski put Osječana. Tada boljim izvođenjem jedanesteraca, a ove godine s ukupnih 5:3, zahvaljujući lošem izdanju izabranika Nenada Bjelice u prvoj utakmici.

Momčad iz Sofije će za ulazak u grupnu fazu konferencijske lige igrati protiv češkog Plzena koji je u uzvratu pred svojim navijačima nadoknadio dva pogotka zaostatka (2:4) protiv velške momčadi The New Saints. Velšani su do 85. minute držali 1:1, a tada su u devet minuta primili dva gola i utakmica je otišla u produžetak (3:1). Odluka o ukupnom pobjedniku pala je u raspucavanju u kojem su Velšani postigli samo jedan pogodak.

OSIJEK - CSKA SOFIJA 1:1 (1:1)

Osijek. Stadion: Gradski vrt. Sudac: Donald Robertson (Škotska).

Žuti kartoni: Mierez, Škorić / Bussatto, Geferson, Wildschut, Youga, Turicov

Crveni kartoni: Danijel Lončar (86 - oštar start)

Strijelci: 0:1 Graham Carey (33), 1:1 Mile Škorić (45)
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider