Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važna pobjeda Splićana

Golijada u sjajnom Jadranskom derbiju: Hajduk slavio na pogon juniora i zakomplicirao borbu za Europu

U posljednjem Jadranskom derbiju Hajduk je slavio s 3:2 protiv Rijeke.

U derbiju 32. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku sa 3:2.

Strijelci za domaće bili su Biuk (14), Štefulj (45-ag) i Kačaniklić (47), dok su pogotke za goste postigli Drmić (31) i Andrijašević (65).

Posljednji ovosezonski Jadranski derbi ponudio je odličnu igru, jak tempo gotovo čitavim tijekom dvoboja, pet pogodaka i mnoštvo lijepih poteza.

Sjajno prvo poluvrijeme Hajduka

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i za to bio nagrađen vodećim pogotkom u 14. minuti.

Kačaniklić je lijepo vidio utrčavanje Livaje na lijevoj strani, uslijedilo je prizemno ubacivanje na udarac Biuku sa 16 metara, a mladi talentirani Hajdukov junior pogodio je sam donji lijevi kut nemoćnog Nevistića za svoj prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji.

gol expired Što će reći Macron? Hajdukov trener vodi utakmicu u Adidas jakni, Dinamovom sponzoru divider

Primljeni pogodak bio je znak i za momčad Rijeke da se trgne te se nije dugo čekalo na poravnanje. Murić je prihvatio loptu na desnom krilu, prevario svog čuvara i idealno poslužio Drmića koji je sa 10-ak metara pogodio domaću mrežu.

Ipak, na odmor je Hajduk ipak otišao s prednosti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Kačaniklić je izveo udarac iz kuta, u buketu igrača lopta je pogodila braniča Rijeke Štefulja u rame i odsjela uz samu vratnicu.

Fenomenalna asistencija Ljubičića

Na samom početku drugog dijela viđen je najljepši potez utakmice, Ljubičić je fenomenalno petom proigrao Kačaniklića koji je u punom trku ušao u gostujući kazneni prostor i potom rutinski poentirao.

Bio je to prvi pogodak bivšeg švedskog reprezentativca za Hajduk.

Rijeku je u utakmicu vratio bivši igrač Hajduka Andrijašević koji je u 65. minuti preciznim udarcem sa 20 metara nakon što mu je Kulenović ostavio loptu pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola.

U samoj završnici Riječani su tražili kazneni udarac u svoju korist nakon što je Vukčević pogodio Teklića u ruku u domaćem kaznenom prostoru, ali niti glavni sudac Matoc, kao niti VAR se nisu oglasili.

Zakomplicirala se borba za Europu

Ovom pobjedom Hajduk je ostao u igri za pozicije koje vode u eurokupove sljedeće sezone, sada je peti sa 47 bodova, pet manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a šest manje od treće Gorice.

Vodeći Dinamo ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider