Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izjave igrača

Stojanović objasnio što se dogodilo kod isključenja: ''Naravno da mi je teško...''

Dinamov ovosezonski put završio je u Lisabonu, porazom u osmini finala Europske lige.

Dinamo je nakon produžetaka izgubio od Benfice s 3:0 i ispao u osmini finala Europske lige.

Mario Gavranović:

''Šteta jer smo ispali u produžecima, nije bilo lako, oni su dosta pritiskali i pokazali su da su jako kvalitetni. Šteta što nismo iskoristili neke situacije koje su nam se desile i koje smo možda mogli bolje odigrati. Sve u svemu, svaka čast dečkima na svemu što smo napravili.''

Više puta smo bili daleko od igrača, dozvoljavali smo da nam blizu šesnaesterca jako lako dolaze. Do 70. minute smo to čak i dobro kontrolirali, ali onda je njihovom igraču malo prostora bilo dovoljno. U produžecima da smo zabili za 2:1, bila bi vjerojatno druga priča."

Kako gledaš na potez svog kolege Stojanovića?

"Izgubio je kontrolu i koncentraciju u toj situaciji, odjednom smo bili iza. Bilo je puno tenzija, dobro su svi radili. Napravio je grešku, mislim da on to i sam zna, ali ne treba mu se sada prigovarati, nismo izgubili zbog toga. Ostavio nas je s igračem manje, ali i s igračem manje smo stigli do šanse gdje smo mogli otvoriti ponovno utakmicu pa da bude uzbudljivije za nas na kraju. Nije bilo više snage s naše strane."

Jeste li imali osjećaj da trebate ući ranije?

"Dobro, trener je tako odlučio. Svaka odluka koju je donio u ovoj sezoni bila je dobra. Imamo potpuno povjerenje u njega, to su njegove odluke, on je naš trener, a ja nisam tu da komentiram što je i kako trebalo biti bolje."

Atmosfera u svlačionici?

"Tuga, naravno, imali smo dobar rezultat iz prve utakmice. Ništa, okrećemo se sad onome što slijedi."

Tko je kriv za ispadanje Dinama iz Europe?

Ukupno glasova:

Emir Dilaver:

"Nemamo se što sramiti, imali smo baš lijepu godinu u Europi. Moram pohvaliti ekipu, sve od sebe smo dali, znali smo da će biti teško, ali nema veze. Iduće sezone idemo opet.

Napravili smo nešto predivno za naš klub i za hrvatski nogomet.

Vezni red nam je skroz mlad, onaj drugi gol je pao tako kako je pao, to se događa.

Želim zahvaliti svim navijačima koji su uživali s nama, predivno je bilo. Lijep osjećaj. Hvala svim navijačima u Zagrebu i onima u Hrvatskoj koji su navijali za nas, kao i onima koji su došli iz Njemačke, Švicarske..."

Dominik Livaković:

"Bila je teška utakmica, dosta smo se branili, ali moramo biti ponosni na sebe. Idemo dalje ovako nastaviti i iduće sezone i napraviti nekakav kontinuitet.

Ne bih rekao da nam je nedostajalo fizikalija jer smo puno utakmica znali dobiti pred kraj. Ali dobro, to je HNL, a ovo je Europa. Borili smo se do zadnje minute da zabijemo gol.

Idemo se okrenuti Kupu i HNL-u, dati sve od sebe i završiti sezonu s dva trofeja."

Petar Stojanović:

Koliko ti je teško u ovom trenutku?

"Naravno da mi je teško, ali više mi je žao zato što smo izgubili utakmicu i nismo prošli. Zaslužili smo više, ostavili smo srce na terenu. Nisam zaslužio tako brzo taj drugi žuti karton, ništa spektakularno mu nisam rekao. Nisam to trebao napraviti, ali igraš sa srcem, atmosfera i sve... Krivo mi je. Jedan igrač Dinama to ne smije napraviti jer nosi sveti dres, ali svakako mislim da nisam zaslužio tako brzo taj drugi žuti."

Jeste li razgovarali sa suigračima o tome?

"Razgovarali smo o svemu. Moramo ići dalje."

Je li vam žao što niste na Maksimiru zabili još jedan gol i donijeli veću prednost ovdje?

"Naravno. Iako, imali smo mi i ovdje prilike neke, čujem sad da se priča i o nekom penalu. Jako mi je žao."

Dinamo je čekao 50 godina na ovo. Možete li se pobrinuti da više ne čeka toliko?

"Možemo. Žao mi je zbog danas jer u sebi osjećaš da nešto možeš napraviti. Glavu gore, mi smo sportaši i idemo dalje."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider