Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istra se raspala u nastavku

VIDEO Simultanka Marka Livaje: Hajduk hat-trickom svog najboljeg igrača pobijedio u Puli

Na stadionu Aldo Drosina domaćini su odolijevali prvo poluvrijeme, ali u uvodnim minutama nastavka raspršila se njihova nada da bi mogli ostati neporaženi.

U sklopu osmog kola HNL-a na stadionu Aldo Drosina u Puli Hajduk je kao gost pobijedio Istru 1961 s 3:1.

Splićani su do tri boda došli zahvaljujući svom najboljem igraču Marku Livaji koji je postigao hat-trick, a pred kraj susreta poraz Puljana je ublažio Dion Drena Beljo.

Nakon razočaranja i poraza od Rijeke, Hajduk se vratio na pobjednički kolosijek ostvarivši petu pobjedu u zadnjih šest kola.

Sve najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu, a junak susreta bio je trostruki strijelac Marko Livaja, koji je ove sezone zabio već šest golova.

Hajduk je stigao do prednosti u 51. minuti iz kaznenog udarca. Luka Marin je oborio Sahitija, sudac Dario Bel je dosudio jedanaesterac kojeg je Livaja sigurno realizirao.

Livaja realizirao prvi jedanaesterac u Puli

Samo šest minuta kasnije Livaja je sam izborio novi kazneni udarac, a prekršaj je skrivio Einar Galileja. Napadač Hajduk je ponovo izveo kazneni udarac, promijenio je stranu, no Ivan Lučić je bio nemoćan.

Sjajnu predstavu Livaja je okrunio i trećim golom u 74. minuti na asistenciju Filipa Krovinovića. Hajdukov napadač sjurio se prema šesnaestercu suparnika i mirnim prizemnim udarcem uhvatio Lučića na krivoj nozi.

U posljednjim trenucima susreta Drena Beljo je smanjio na 1:3.

Hajduk je ovom pobjedom dostigao Dinamo i Rijeku, sva tri kluba sada imaju po 16 bodova.

Livaja opet precizan s bijele točke

Hat-trick Livaje

Beljo ublažio poraz Istre 1961

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider