Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
minimalno, ali rutinirano

Dinamo pronašao lijek za Farmaceute: Oršić zabio za pobjedu, poništena dva pogotka

Nogometaši Dinama posljednji su sudionici polufinala Hrvatskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je posljednji finalist Hrvatskog kupa, nakon što je na Maksimiru s minimalnih 1:0 slavio protiv Slaven Belupa. Pogodak vrijedan ulaska u polufinale zabio je Oršić u 22. minuti utakmice.

Prvu veliku priliku na utakmici Dinamo je imao u 20. minuti, kada nakon ubačaja Hajrovića, Gavranović nije uspio zabiti. Slaven Belupo je spasio vratar Filipović. No tri minute kasnije 'modri' su poveli. Nakon ubacivanja Stojanovića lopta se odbila od vratnice, a Oršić je mirno pospremio loptu u praznu mrežu.

Najbolju priliku Slaven Belupo je imao u 50. minuti kada je Mateus pucao s desne strane, ali je lopta otišla pokraj vrata. Gosti su odličnu priliku imali i u 82. minuti kada se Theophile poskliznuo i izgubio loptu u kaznenom prostoru, ali je stvar spasio Livaković.

Dinamo je pobjedu mogao potvrditi u sudačkoj nadoknadi kada se Olmo našao ispred Filipovića, no vratar gostujuće momčadi je sjajno reagirao.

U ranijoj utakmici Osijek je u Gradskom vrtu slavio protiv Hajduka s 2:1, dok je dan ranije Rijeka bila bolja od Lokomotive, a Inter od Vinogradara.

U utorak su polufinale Kupa osigurali Inter, domaćom pobjedom nad Vinogradarom (3:0) te Rijeka, koja je s 2:1 slavila u Zagrebu protiv Lokomotive.

Polufinale je na rasporedu 24. travnja, a finale je 31. svibnja.

REZULTATI

Dinamo - Slaven Belupo 1-0
Osijek - Hajduk 2-1

U utorak:

Inter Zaprešić - Vinogradar 3-0
Lokomotiva - Rijeka 1-2

DINAMO - SLAVEN BELUPO 1:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider