Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Drama u Puli: Kalinić zabio za Hajduk, Istra izjednačila nakon velike pogreške Katića, Biuku poništen pogodak

Istra i Hajduk odigrali su 1:1 u 26. kolu Prve HNL…

U posljednjoj utakmici 26. kola Prve HNL Istra 1961 i Hajduk su u Puli igrali 1-1 (0-1).

Goste iz Splita u vodstvo je doveo Nikola Kalinić (30), a poravnao je Dion Drena Beljo (54).

Kalinić zabio prvi povratnički gol, velika pogreška Katića

Hajduk je iskoristio pomoć vjetra u prvom poluvremenu, imao inicijativu te stigao i do prednosti u 30. minuti. Ferro je poslao dugu loptu na polovicu Istre, a tamo je Kalinić bio spretniji od Galilee, izborio se za poziciju za udarac te rutinirano svladao Lučića.

Kalinić doveo Hajduk u vodstvo

Do poravnanja Istra je stigla nakon katastrofalne pogreške stopera Hajduka Katića. On se okretao s loptom u vlastitom kaznenom prostoru, pa ga je napao daleko bolji tehničar od njega Mišković, oteo mu loptu te ju proslijedio do nečuvanog Belje kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi vrata.

Hajduku poništen pogodak zbog prekršaja u napadu

Nepune dvije minute potom dogodila se kontroverzna situacija koja će zasigurno ostaviti "repove" s ove utakmice. Naime, Mikanović je proigrao Kalinića koji se ubacio u kazneni prostor domaćih, njegov čuvar Perković uhvatio se za lice i bacio na travu, no kako sudac nije prekinuo igru, odmah se i pridigao, a u međuvremenu je Kalinićev udarac blokiran, a lopta se odbila na noghu Biuka koji je zatresao mrežu za, činilo se, vodstvo Splićana.

Uslijedili su prosvjedi Puljana, pa je duel Kalinića i Perkovića provjeravan putem VAR-a. Iako se na snimci ne vidi kontakt Kalinićeve ruke i Perkovićeva lica, nakon više od pet minuta seciranja te situacijue VAR sudac Dario Bel pozvao je glavnog suca Tihomira Pejina da sam pogleda situaciju, a ovaj je zatim poništio gol Hajduka i dodijelio žuti karton Kaliniću.

Beljo izjednačio protiv Hajduka

Još jedna kontroverzna situacija dogodila se u 83. minuti kada je nakon udarca iz kuta Hajduka Perković rukom odbio loptu u svom kaznenom prostoru, a tada je Bel nakon manje od 10 sekundi provjere procijenio kako nema potrebe zvati Pejina na pregled situacije i mogući kazneni udarac za Hajduk te je utakmica nastavljena.

Nakon ovog remija četvrti Hajduk je na 48 bodova, pet manje od vodećeg Dinama i drugog Osijeka, a četiri manje od treće Rijeke, dok je Istra 1961 deveta sa 23 boda, 13 više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider