Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na krilima rezervi

Hajduk okrenuo Slaven na Poljudu: Pukla petarda, Bijeli u drugom dijelu slomili Farmaceute

Hajduk je pobijedio Slaven 5:1 u 8. kolu HNL-a…

U posljednjem susretu osmog kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo sa 5-1 nakon što su gosti vodili na poluvremenu.

Hajduk je do uvjerljive pobjede stigao preokretom nakon što su gosti vodili na poluvremenu postigavši čak pet golova u nastavku.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, dominirao je, imao je nekoliko odličnih prilika, no poveli su gosti. Arber Hoxha se u 43. minuti sjurio u šesnaesterac i prizemnim udarcem pogodio za 1-0.

Slaven poveo, Hoxha zabio pa pocrvenio

Bio je to šok za raspjevane poljudske tribine. Međutim, nije se moralo u nastavku dugo čekati na izjednačenje. Dario Melnjak je u 51. minuti s lijeve strane ubacio pred suparnička vrata, a Jan Mlakar pogodio za 1-1.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti, kada je strijelac Xoxha zaradio drugi žuti karton i momčad iz Koprivnice je ostala s igračem manje.

Kosovski reprezentativac je prvi žuti karton zaradio u 33. minuti, a drugi u 56. minuti. Hajduk je samo četiri minute kasnije preokrenuo rezultat. Josip Elez je uputio sjajnu dugačku loptu iza posljednjeg gostujućeg reda do Davida Čoline koji je odmah pucao i pogodio za 2-1.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hajduk je razriješio u 77. minuti kada je Jani Atanasov iz slobodnog udarca pogodio za 3-1. Pomogao mu je i Filip Hlevnjak od kojeg se lopta odbila i promijenila smjer završivši iza leđa Antuna Markovića.

Hajduk preokrenuo u drugom dijelu

Točku na "i" odlične Hajdukove predstave u nastavku stavili su Marko Livaja i Nikola Kalinić u 82. minuti. Livaja je asistirao do Kalinića koji je izašao sam ispred vratara i lijepim lobom pogodio za 4-1.

U 86. minuti među strijelce se mogao upisati i Livaja, no Marković je ovoga puta sjajno reagirao na vratima. Livaja je zaprijetio i u sudačkoj nadoknadi, ali je pucao preko gola. U posljednjim trenucima susreta Kalinić je postavio i konačnih 5-1. Pucao je Livaja, Marković je obranio, a Kalinić pospremio odbijanac u mrežu.

Na ljestvici vodi Dinamo 22 boda, Slaven Belupo je ostao na drugom mjestu sa 14 bodova, dok je Hajduk treći sa 12 bodova i dva susreta manje. Varaždin na četvrtom mjestu također ima 12 bodova.

Na začelju su Gorica i Rijeka sa po pet bodova.

HNL, 8. kolo:

Istra 1961 - Lokomotiva 1-2 (Erceg 80 / Pivarić 23, Goričan 66)
Hajduk - Slaven Belupo 5-1 (Mlakar 51, Čolina 60, Atanasov 77, Kalinić 82, 90+2 / Hoxha 43)

Subota:
Osijek - Šibenik 1-1 (Kleinheisler 38 / Burgui 79)
Varaždin - Gorica 2-1 (Elezi 10, 43 / Jurić 61)

Petak:
Dinamo - Rijeka 3-1 (Lauritsen 28, Špikić 30, Oršić 60 / Vlasenko 8 

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider