Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jairo i Caktaš po dva gola

Hajduk odigrao sjajnu utakmicu i potpuno demolirao Goricu: Splićani sprašili šest komada!

Splićani su ostvarili uvjerljivu pobjedu u 23. kolu Hrvatski Telekom Prve lige.

U 23. kolu HNL-a Hajduk je na Poljudu pregazio Goricu sa 6:0 i upisao svoju 13. prvenstvenu pobjedu, najuvjerljiviju u ovoj sezoni.

Strijelci za splitski sastav bili su Leon Kreković (10), Jairo (35, 56-11m), Mijo Caktaš (39, 47) i Samuel Eduok (80).

Hajduk je u vodstvo stigao u 10. minuti nakon što je Caktaš izbjegao zaleđe i sjurio se po lijevom krilu do kaznenog prostora gostiju. Potom je proigrao nečuvanog Krekovića kojemu nije bilo teško postići svoj prvi pogodak za Hajduk u službenim utakmicama. Po završetku akcije linijski je sudac označio kako je pogotku prethodilo zaleđe, ali provjera putem VAR-a ga je demantirala.

Naljepša akcija za treći gol

Na 2:0 povisio je Jairo koji se u 35. minuti izborio za jednu loptu na sredini igrališta i sam krenuo prema Kahlini te ga rutinski svladao.

Najljepšu akciju na utakmici domaći su izveli četiri minute potom, Jairo je u samom kutu igrališta petom iz igre izbacio dva igrača Gorice i proigrao Tahiraja koji je zatim provukao loptu kroz noge jednom gostujućem braniču i poslao prizemnu loptu na prvu vratnicu gdje je najbrže reagirao Caktaš i pogodio za 3:0.

Već u drugoj minuti nastavka bilo je 4:0, Tahiraj je dubinskom loptom proigrao Jaira, ovaj je s gol-aut linije vratio loptu u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Caktaš i ponovno svladao Kahlinu.

Na 5:0 povisio je Jairo s bijele točke u 56. minuti, prethodno je Kalik nepropisno zaustavio Ismajlija, dok je konačnih 6:0 postavio Eduok u 80. minuti nakon velike pogreške vratara Gorice.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider