Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno šansi u derbiju

Dinamo slavio na Poljudu, Hajduk se ispromašivao pa ostao s igračem manje

Dinamo je pobijedio Hajduk 2:0 na Poljudu u 25. kolu Prve HNL…

U derbi dvoboju 25. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Dinama pobijedili Hajduk s 2-0 (0-0) i povećali svoje vodstvo na ljestvici.

Pred sjajnim ozračjem i 24.000 gledatelja na Poljudu Dinamo je ubilježio prvu pobjedu ove sezone nad Hajdukom i to u tek trećem međusobnom srazu. Ključni trenutak dvoboja zbio se u 40. minuti kada je Ismajli zaradio nepotrebno isključenje, a s igračem manje Hajduk je primio dva gola i ostao bez bodova u borbi za drugo mjesto.

gol expired Trener mladog Dinama pucao od ponosa: ''Nema Bayern takve fakine iz Dubrave, Ferenščice i Črnomerca'' divider

Obje momčadi su u derbiju postavile najjače snage, a u 2. minuti odličan udarac Ademija iz samih rašlji vadi vratar Posavec. U 10. minuti Jairo je krenuo sam prema vratima Dinama, ali mu je šut u zadnji trenutak blokiran, da bi u 13. minuti nakon dodavanja Jaira napadač Splićana Kreković poslao loptu pored vrata.

gol expired Senzacija iz Argentine nema sreće: Veliki talent ipak ne može (zasad) igrati za Hrvatsku divider

U 33. minuti Oršić je pokušao s desetak metara, ali njegovu "bombu" opet brani raspoloženi Posavec. U 40. minuti drugi žuti karton dobio je vrlo neoprezno Albanac Ardijan Ismajli, pa su Splićani ostali s igračem manje.

Već u 47. minuti Dinamo je realizirao brojčanu prednost, Oršić je ubacio s lijeve strane, a posve sam Poljak Damian Kadzior udarcem glavom iz blizine pogađa mrežu. Trener Tudor je u igru ubacio napadači Jradija i Eduoka, a u 68. minuti Caktaš je pokušao iskosa, ali je Livaković bio spreman.

gol expired Dramatičan rasplet u Varaždinu: Domaćini prosuli 2:0, Gorica iz penala u 96. do boda! divider

U 75. minuti nakon velike gužve u petercu Splićana lopta je došla do Arijena Ademija, koji je iz blizine ugurao loptu u mrežu za 2-0.

Dinamo vodi s 62 boda, a Hajduk je drugi s 45.

Tko će, uz Dinamo, kao drugoplasirani iz HNL-a u kvalifikacije Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Pred 24.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Bebek.

Strijelci: 0-1 Kadzior (47), 0-2 Ademi (75)

Crveni karton: Ismajli (Haj, 40)

gol expired Procurio novi rezervni dres Vatrenih: Boja je ista, ali ima veliku promjenu divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider