Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
uspješna generalka za lp

Dinamo slavio u golijadi: Hat-trick Oršića za privremeni povratak na vrh

Dinamo je i dalje stopostotan u ogledima s Goricom.

Dinamo je u prvoj utakmici 12. kola Hrvatski Telekom Prve Lige s 4:2 na gostovanju pobijedio Goricu

Bila je to šesta pobjeda Dinama u isto toliko susreta protiv Gorice. Modri su privremeno preuzeli prvo mjesto na ljestvici s 25 bodova. S utakmicom manje Dinamo ima dva boda više od Hajduka, koji u nedjelju gostuje kod Lokomotive.

Dinamo je poveo u 25. minuti nakon lijepe akcije koju je u pogodak pretvorio Mislav Oršić. Dvije minute kasnije već je 2:0 za Modre. Poljak Damian Kadzior pucao je sa vrha kaznenog prostora, lopta je okrznula domaćeg braniča i prevarila je vratara Kahlinu.

Nokaut Dominicka Reyesa Jon Jones ima legitimnog izazivača: Neporaženi Reyes munjevito nokautirao bivšeg prvaka divider

Dinamo je tako kaznio veliki promašaj Gorice, koja je mogla povesti već u četvrtoj minuti da je Joey Suk realizirao situaciju jedan na jedan protiv Danijela Zagorca, koji je obranom spasio Modre.

Početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, Dinamo je povisio na 3:0. Ubačaj Leovca u 16-erac u mrežu je pospremio Oršić.

Domaćini su smanjili zaostatak u 56. minuti zahvaljujući kiksu pričuvnog vratara Dinama Danijela Zagorca. Veznjak Gorice Kristijan Lovrić je iz slobodnog udarca sa 20 metara iskosa lukavo ciljao na prvu stativu, lopta je odskočila ispred Dinamova vratara i završila je u mreži. Bio je to šesti prvenstveni gol 23-godišnjeg Lovrića.

Max Allegri i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Bivši trener Juventusa biranim riječima o Mandžukiću: "On je poseban igrač i moje ponajveće ostvarenje" divider

Na kiks Zagorca uzvratio je kiksom vratar Gorice. Povratnu loptu svog braniča Kahlina je loše ispucao i pogodio je u glavu natrčalog Oršića, te je lopta završila u golu. Tako je Oršić u 62. minuti došao do hat-tricka, a Dinamo do vodstva 4:1.

Svoj drugi pogodak, za konačnih 2:4, domaćini su zabili u 77. minuti, a strijelac je bio nizozemski veznjak Joey Suk.

U samoj završnici susreta, u 90. minuti, stoper Dinama Dino Perić zaradio je crveni karton.

Trener Dinama Nenad Bjelica uspio je odmoriti neke igrače uoči važnog susreta u 3. kolu Lige prvaka, jer za četiri dana (utorak, 22. listopada) Dinamo u Harkivu gostuje kod ukrajinskog Šahtara. Zbog toga u sastavu nije bilo prvog vratara Dominika Livakovića, braniča Kévina Théophilea-Catherinea i Petra Stojanovića, zatim Danija Olma, te Arijana Ademija i Brune Petkovića, koji se oporavljaju od lakših ozljeda.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Mario Zebec iz Cestice.

Rezultati by SofaScore
 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider