Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno pogrešaka

Milan se lako obračunao s Modrima: Težak poraz Dinama u Maksimiru

Milan je pobijedio Dinamo 4:0 u Zagrebu u 5. kolu Lige prvaka…

Nogometaši Milana s uvjerljivih 4-0 (1-0) su pobijedili Dinamo u Zagrebu, u susretu 5. kola skupine E Lige prvaka, čime je hrvatski prvak došao blizu ispadanja iz Europe. 

Do kraja natjecanja po skupinama je ostalo još samo jedno kolo, a Dinamo jedino može biti treći, prestići RB Salzburg te time nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Za to se moraju ostvariti dva rezultata u posljednjem kolu, pobjeda Dinama u Londonu protiv Chelseaja te poraz RB Salzburga kod Milana.

Od samog početka se igralo vrlo otvoreno na Maksimiru te su obje momčadi relativno lako dolazile u prilike. Isto tako, igralo se na mahove pa je kratko vrijeme pritiskao Dinamo, a onda bi uzvratio Milan. U takvom ritmu Milan je na odmor otišao uz prednost od 1-0. Tonali je u 39. minuti ubacio iz slobodnog udarca, a Matteo Gabbia je ostao nečuvan te je, iz blizine glavom pogodio za 1-0 gostiju.

Milan je utakmicu riješio vrlo brzo tijekom drugog poluvremena. Redom su zabijali Rafael Leao u 49., Olivier Giroud u 59. iz jedanaesterca te autogol Robert Ljubičić u 69. minuti za konačnih 4-0.

Ranije u ovoj skupini Chelsea je u gostima pobijedio RB Salzburg 2-1 čime je i matematički osigurao plasman u osminu finala. Prvi pogodak na tom susretu postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je sjajno i precizno naciljao s vrha šesnaesterca. Za domaćina je izjednačio Adamu u 48., dok je pobjedu gostima osigurao Havertz golom u 64. minuti.

U posljednjem 6. kolu, koje se igra 2. studenoga, Dinamo gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja, dok će Milan na svom terenu dočekati RB Salzburg.

Skupina E:

Dinamo - Milan 0-4 (Gabbia 39, Rafael Leao 49, Giroud 59-11m, Ljubičić 69-ag)

RB Salzburg - Chelsea 1-2 (Adamu 48 / Kovačić 23, Havertz 64)

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider