Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljiv derbi

Hajduk okrenuo Dinamo u Maksimiru: Bijeli dvaput gubili i na kraju slavili, mladi Čuić junak

Hajduk je pobijedio 3:2 Dinamu u Maksimiru u 34. kolu Prve HNL…

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu. 

Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.

Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).

Dodajmo kako je Mijo Cakltaš promašio kazneni udarac za Hajduk u 22. minuti promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minute igrao bez isključenog Amera Gojaka.

gol expired Slaven Belupo zaustavio Lokomotivu, Osijek drugi uoči zadnja dva kola divider

Dinamo i Hajduk su najveći hrvatski derbi dočekali narušene atmosfera zbog serije loših rezultata. Međutim, 'modri' se mogu utješiti činjenicom da su osigurali naslov prvaka, dok je Hajduk osigurao Europu, ali je daleko od željenog drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dinamo je početkom tjedna smijenio trenera Igora Jovičevića, a momčad je privremeno preuzeo Zoran Mamić, dok se s druge strane Igor Tudor našao na udaru kritika nakon četiri poraza u zadnjih pet kola.

Čuić junak Hajduka

Zbog pandemije koronavirusa derbi se igrao pred svega 5.000 gledatelja. Zbog oštećenja tribina u potresu zatvorene su istočna i južna tribina, a Torcida je derbi pratila sa zapadne tribine.

Prvu priliku na utakmici imao je Dinamo u 10. minuti, Ivanušec je s desetak metara prebacio gol. No, samo tri minute kasnije bio je precizan nakon velike Juranovuićeve pogreške. Stojanović je ubacio pred gol, Juranović želio prsima vratiti Posavcu, no Ivanušec je 'ukrao' loptu i mirno zabio za 1-0.

gol expired Novi video legendarnog Nijemca: Zapjevao stihove naše poznate klapske pjesme divider

Hajduk je mogao uzvratiti sedam minuta kasnije. Nakon ubačaja iz kornera Ademi je igrao rukom, a sudac Bebek je nakon pregleda snimke dosudio kazni udarca. Pucao je najbolji Hajdukov strijelac, Caktaš, ali je pucao pored gola. Ipak, gosti su u 31. minuti uspjeli izjednačiti, a pogodak je postigao Čuić na asistenciju Edouka.

Nigerijski napadač je primio loptu leđima okrenut golu u kaznenom prostoru. Zagradio se i gurnuo loptu prema Čuiću, koji je sjajno pogodio suprotan kut.

U 40. minuti vidjeli smo sjajnu akciju Hajduka, a nakon duplog pasa Čolina je pucao, a Livaković jedva obranio. Dvije minute kasnije Hajduk je imao najbolju priliku na utakmici, no Livaković je fantastično reagirao na Caktašev udarac s pet metara. 

Gojak isključen, Hajduk preokrenuo u završnici

U posljednjim trenucima prvog dijela uzdrmani Dinamo je ostao i s igračem manje. Amer Gojak je u svega pet minuta dobio dva žuta i isključujući karton.

Dinamo je s igračem manje u 61. minuti stigao do nove prednost. Stojanović je ubacio u sredinu do Oršića, Juranović se okliznuo, a krilni napadač Dinama s osam metara zabio za 2-1.

U 82. minuti Hajduk je po drugi put izjednačio, a strijelac je ponovo bio 19-godišnji Čuić. Caktaš je ubacivanje s desne strane glavom prebacio na suprotnu stativu gdje je Čuić bio sam i lagano zabio za 2-2. Samo četiri minute kasnije Hajduk je u potpunosti okrenuo rezultat. Kreković je ubacio s desne strane, a Theophile-Catherine nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 Mario Stanić o situaciji u Hajduku i utakmici protiv Dinama

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider