Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika borba u Maksimiru

VIDEO Dinamo iščupao pobjedu protiv Gorice: Oršić u 89. minuti opalio volej, Stojanovski skrenuo u mrežu

Dinamo je pobijedio Goricu 2:1 u 23. kolu Prve HNL...

Nogometaši Dinama upisali su novu prvenstvenu pobjedu te su na svom stadionu, u dvoboju 23. kola Prve HNL, s 2-1 pobijedili Goricu.

Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Dinamo je poveo golom Ademija u 55. minuti, ali je Kalik izjednačio deset minuta kasnije. Tih 1-1 je stajalo sve do 89. minute kada je nova tri boda Dinamu osigurao Mislav Oršić svojim devetim prvenstvenim pogotkom u sezoni.

Možda će se taj gol na kraju voditi kao autogol jer je Stojanovski promijenio smjer lopti i tako prevario vlastitog vratara. Stojanovski je ušao u igru tri minute prije jer je zamijenio ozliješenog Lovrića. 

HNL golovi: Dinamo - Gorica 1:0 (Ademi)

Dinamo je mogao povesti u prvoj minuti susreta, ali je tom prilikom traljavo pred suparničkim vratima reagirao Ademi. Ta je prilika trebala biti najava za nastavak naleta domaće momčadi, no iako je Dinamo diktirao tempo nije nakon toga stavljao suparnika na velike muke u kontinuitetu.

Čak štoviše, Gorica se vremenom počela oslobađati pritiska, a najopasniji igrač bio je Kristijan Lovrić. Nakon dva pomalo sramežljiva pokušaja, u 38. minuti Lovrić je najbolje ugrozio Livakovića, ali je domaći vratar spriječio bilo kakvu neugodnost. Kao i Ademi na početku, tako je i Oršić u 45. minuti morao bolje reagirati, ali i tada je propala šansa vodeće momčadi.

HNL golovi: Dinamo - Gorica 1:1 (Kalik)

Gorica je i u uvodu drugog dijela dobro odolijevala Dinamu, ali je ipak pokleknula u 55. minuti. Bočkaj je uputio centaršut, Ristovski je glavom proslijedio na drugu stativu gdje je dobro reagirao Ademi i bacivši se proslijedio nogom loptu u mrežu.

Premda su igrači Dinama nakon pogotka dobili novu energiju deset minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje. Zaspala je obrana Dinama, a Anthony Kalik je dobio loptu u prostor i sjajno završio akciju pogotkom u bliži gornji kut za 1-1.

Do samog kraja nizale su se sjajne šanse Dinama. Pokušao je Bočkaj, dva puta je krajnje opasno zaprijetio Ivanušec. Potom je Franjić promašio s pola metra, a Dinamo je u 89. minuti ipak zabio pogodak za tri boda.

HNL golovi: Dinamo - Gorica 2:1 (Oršić)

Bočkaj je iz kornera bacio loptu na vrh šesnaesterca gdje ju je potpuno ne pokriven dočekao Mislav Oršić i iz prve, poluvolejom, poslao prema mreži.

Igrači Gorice napravili su ono što nikako ne bi smjeli, svi su se praktički nagurali ispred vlastitog vratara, nitko nije pokrivao vrh šesnaesterca, pa je Oršić neometano mogao uputiti prizeman udarac. Loptu je na putu do mreže dodirnuo neoprezni Stojanovski, ona je promijenila smjer dovoljno da prevari gostujućeg vratara Kotarskog. 

Oršić pogodio za pobjedu

Dinamo je time upisao šestu ligašku pobjedu u nizu te ima šest bodova više od Osijeka i Rijeke koji su na drugom i trećem mjestu ljestvice. Gorica je ostala peta.

Dinamu sada slijedi prva utakmica play-offa Europske lige, gostovanje u četvrtak kod Seville.

Podsjetimo kako su ranije tijekom subote Lokomotiva i Istra 1961 odigrali 1-1 u Kranjčevićevoj ulici. Istra 1961 je vodila 1-0 (pogodak Belje) i imala igrača više, no Lokomotiva je ipak izbjegla poraz.

Unatoč igraču manje domaći sastav je pritisnuo suparnika i deset minuta prije kraja izjednačio golom Kulenovića koji je s pet metara glavom pogodio za podjelu bodova.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog 23. kola. Prvo će u Splitu igrati Hajduk i Slaven Belupo od 15 sati, dok u 17:30 sati derbi kola igraju Osijek i Rijeka.

Prva HNL, 23. kolo:

Dinamo - Gorica 2-1 (Ademi 55, Oršić 89 / Kalik 65)

Lokomotiva - Istra 1961 1-1 (Kulenović 80 / Beljo 55)

Nedjelja:

Hajduk - Slaven Belupo (15 sati)

Osijek - Rijeka (17:30 sati)

Petak:

Šibenik - Hrvatski dragovoljac 0-5 (Karrica 19, Bristrić 22, Majstorović 45+3-11m, Galešić 49, Frigan 75)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider