Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luda utakmica pa penali

Dinamovi juniori nakon nevjerojatne drame nad dramama izbacili Bayern za četvrtfinale Lige prvaka!

Dinamo je izborio plasman u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

U osmini finala juniorske Lige prvaka Dinamo je eliminirao Bayern i plasirao se među osam najboljih, u četvrtfinale ovog natjecanja.

U četvrtfinalu, koje se također igra na jednu utakmicu, Dinamo će biti domaćin Benfici koja je rezultatom 4:1 izbacila Liverpool. Taj dvoboj igrat će se 17. ili 18. ožujka u Zagrebu.

gol expired Senzacija iz Argentine nema sreće: Veliki talent ipak ne može (zasad) igrati za Hrvatsku divider

Dinamo je u Munchenu vodio 2:0 golovima Tomislava Krizmanića (2) i Bernarda Karrice (29) i imao još nekoliko sjajnih prilika, no domaćin je uspio izjednačiti i gurnuti susret u lutriju kaznenih udaraca. Smanjio je Leon Dajaku u 36. minuti, a izjednačio je Joško Gvardiol pogodivši u 88. minuti vlastitu mrežu.

Bayern bio u dobitnoj situaciji tijekom penala

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Bayern je bio bliži pobjedi, Bavarci su imali vodstvo 3:1 i udarac za pobjedu, ali je Dajaku pucao preko gola i tako pružio igračima Dinama novu priliku koju su iskoristili. Još jednom je bio sjajan Renato Josipović obranivši dva jedanaesterca.

Kod Dinama su bili precizni Godoy, Julardžija, Krizmanić, Gvardiol, Janković i Hrvoj, Šutalo je pucao preko gola, dok je Franjićev udarac obranio Schneller. Kod Bayerna zabili su Meier, Booth, Tillman, Cuni i Gunther, Josipović je obranio udarce Daniliucu i Rheinu, dok je Dajaku pucao preko gola.

gol expired Tyson Fury otkrio trenutak kada će završiti karijeru: Protivnici su i više nego jasni divider

Bila je to osma utakmica mlade momčadi Modrih u Ligi prvaka. U skupini su ostvarili tri pobjede, dva remija i poraz, a potom u play-offu dobili Dynamo Kijev boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Bayern pak kao pobjednik skupine nije morao igrati play-off rundu, već je izborio direktan plasman u četvrtfinale.

Dinamo nije mogao bolje otvoriti utakmicu, Modri su poveli već nakon 66 sekundi golom Tomislava Krizmanića na asistenciju Bernarda Karrice. Krizmanić je na rubu kaznenog prostora lijepo primio Karricinu loptu, a potom prošao kroz Bayernovu obranu i zabio za 1:0.

gol expired Procurio novi rezervni dres Vatrenih: Boja je ista, ali ima veliku promjenu divider

U 29. minuti momčad Igora Jovičevića je povećala prednost. Roko Jurišić je prošao po krilu, ubacio u kazneni prostor gdje je Leon Šipoš sjajno spustio Karrici, a ovaj pospremio loptu u mrežu.

Nažalost, Bayern je u 36. minuti izjednačio nakon ubačaja iz kornera, a zabio je Dajaku.

Modri mogli sve riješiti na otvaranju drugog poluvremena

Dinamo je na otvaranju drugog dijela mogao zabiti i treći gol, no Karrica i Šipoš su u istom napadu promašili dvije velike prilike.

Karrica je pobjegao domaćoj obrani i krenuo malo iskosa sam prema Lukasu Schnelleru, no njemački vratar je obranio njegov udarac. Lopta se odbila do Šipoša koji je promašio nemoguće, prebacivši prazna vrata s nekoliko metara.

gol expired Procurio novi rezervni dres Vatrenih: Boja je ista, ali ima veliku promjenu divider

Dinamo je priču mogao zaključiti u 80. minuti, međutim Zagrepčani nisu iskoristili dvije odlične prilike, prvo je Julardžija nije najbolje reagirao, a potom je Godoy pucao u golmana.

Nažalost, Bayern je Dinamove propust kaznio u 88. minuti, a za 2-2 loptu je u vlastitu mrežu ugurao Joško Gvardiol. Prvo je Malik Tillman pucao, a Renato Josipović sjajno obranio. Lopta je završila na krilu odakle je Dajaku vratio u kazneni prostora, gdje je Gvardiol nesretno i nespretno zatresao vlastitu mrežu.

Pobjednik četvrtfinalnog dvoboja Dinamo - Benfica će izboriti plasman na završni Final Four koji će se od 17. do 20. travnja održati u Nyonu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider