Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno šansi i tri gola

VIDEO Uzbudljiv derbi u Splitu: Osijek preokrenuo i slavio protiv Hajduka na Poljudu

Osijek je pobijedio Hajduk 2:1 na Poljudu u derbiju 2. kola Prve HNL…

U derbiju 2. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Poljud pred 9.500 gledatelja pobijedio Hajduk sa 2-1, dok je u drugom nedjeljnom susretu Rijeka na Rujevici porazila Istru 1961 sa 2-0.

Hajduk je vodio na Poljudu, no Osijek je s dva gola uspio okrenuti rezultat izborivši drugu pobjedu na startu prvenstva, dok splitski sastav nakon dva kola još nema pobjede.

Marko Livaja je u 63. minuti doveo domaćine u vodstvo, samo tri minute kasnije izjednačio je Mario Jurćević, a pobjedu gostima donio je Marin Pilj u 87. minuti.

Hajduk je sezonu otvorio remijem (2-2) na gostovanju kod Lokomotive, a potom je na Poljudu pobijedio Tobol sa 2-0 u kvalifikacijama Konferencijske lige. Osijek je pak HNL otvorio pobjedom 3-0 protiv Šibenika, da bi u četvrtak odigrao bez golova na gostovanju protiv poljskog Pogona.

Silovit početak utakmice

Od prve minute obje su momčadi krenule silovito. Prvu veliku priliku Hajduk je imao u 12. minuti. Ubacio je Krovinović, Simić pucao pod gredu, no Ivušić je sjajno obranio. Dvije minute kasnije i gosti su mogli do vodstva, no Mierez se spetljao u izglednoj situaciji.

U 40. minuti ponovo je Osijek zaprijetio. Žaper je pucao, no Kalinić je sjajno obranio. U posljednjim trenucima prvog dijela Hajduk je imao najbolju priliku dotadašnjeg dijela susreta. Mlakar je bio sam na sedam metara, ali je loše zahvatio loptu.

Prvu priliku u nastavku imao je Hajduk u 57. minuti, no Sahiti nije najbolje pucao u situaciji u kojoj je mogao i uposliti Livaju.

Sjajan gol Livaje

Hajduk je poveo u 63. minuti fantastičnim golom Marka Livaje, Hajdukova "desetka" je oduzela loptu uz aut liniju, sjurila se prema golu, te praktički iz "mrtvog kuta" silovitim udarcem matirala Ivušića.

No samo tri minute kasnije Osijek je izjednačio. Bohar je ubacio s desne strane u kazneni prostor, Mierez je pucao glavom s pet metara, Kalinić obranio, a Jurčević mirno pospremio odbijanac.

U 76. minuti umalo je došlo do preokreta. Pucao je Bočkaj, Kalinić odbio loptu do Miereza koji pogađa iz peterca, ali je pogodak poništen zbog zalđa nakon asistencije VAR-a.

Osijek je ipak stigao do vodstva u 87. minuti. Miloš je ubacio loptu u kazneni prostor, Kalinić je loše reagirao odbivši loptu do Pilja koji je mirno zabio za vodstvo gostiju. Posljednju priliku za izjednačenje Hajduk je imoa u sudčkoj nadoknadi, no Livaja glavom nije uputio precizan udarac.

Nakon dva kola Osijek i Rijeka vode sa po šest bodova, dok je Lokomotiva treća sa četiri boda. Dinamo je četvrti s tri boda.

HNL golovi: Hajduk - Osijek 1:0 (Marko Livaja)

HNL golovi: Hajduk - Osijek 1:1 (Mario Jurčević)

HNL golovi: Hajduk - Osijek 1:2 (Marin Pilj)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider