Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kepa heroj

Londonski derbi u finalu: Chelsea nakon velike drame i penala izbacio Eintracht!

Chelsea je boljim izvođenjem penala izborio finale protiv Arsenala.

Nogometaši Chelseaja i Arsenala izborili su nastup u finalu Europske lige koje će se održati 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Englezi će tako imati sva četiri predstavnika u finalima europskih kupova jer će u završnom susretu Lige prvaka 1. lipnja u Madridu igrati Liverpool i Tottenham.

Chelsea je izborio finale u Londonu, gdje je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Eintracht s 4:3, i to nakon što su obje utakmice završile rezultatom 1:1, dok je Arsenal prošao Valenciju s dvije pobjede. Na svom travnjaku slavio je s 3:1, a u uzvratu na Mestalli s 4:2.

Chelsea i Eintracht odigrali su čvrstu utakmicu s mnogo trke koja je razriješena tek izvođenjem jedanaesteraca. Chelsea je poveo u 28. minuti golom Rubena Loftusa-Cheeka, a izjednačio je Luka Jović u 49. minuti.

Kepa heroj

Kako više nije bilo golova, pitanje putnika u Baku odlučeno je udarcima s bijele točke, a junak je postao Kepa Arrizabalaga obranivši udarce Hintereggera i Paciencije, dok je Kevin Trapp obranio samo jedan kazneni udarac Azpilicueti.

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za domaći sastav, dok je Ante Rebić za goste igrao do 90. minute.

Prvi priliku na Stamford Bridgeu imali su gosti u 14. minuti kada je Danny Da Costa sjajno opalio iz voleja, a Kepa Arrizabalaga vrhunskom obranom spriječio vodstvo gostiju.

Uzvratio je Olivier Giroud u 23. minuti pucavši iz blizine, no Kevin Trapp je obranio. Pet minuta kasnije Bluesi su poveli. Eden Hazard sjajnim se potezom riješio pratnje, a potom dubinskom loptom uposlio Loftusa-Cheeka, koji je utrčao u kazneni prostor i lijepim udarcem svladao njemačkog vratara.

Velike šanse za Eintracht u produžetku

Gosti su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo aktivnije i agresivnije i već su u 49. minuti izjednačili. Pogodak, i to već deseti u ovom natjecanju, zabio je Luka Jović. Kako do kraja susreta više nije bilo golova, susret je ušao u produžetke.

U prvih 15 minuta Eintracht je imao dvije sjajne prilike, a oba puta pucao je Sebastien Haller, no njegove udarce s gol-crte izbacivali su David Luiz i Davide Zappacosta.

U 100. minuti Kostić je probio po strani i oštro ubacio u kazneni prostor, gdje je Haller ne baš najbolje pucao, a njegov udarac s crte izbacio je Luiz. Bila je to sjajna prilika, možda i najbolja za Eintracht na utakmici. Haller je pucao i u 105. minuti, nakon ubačaja iz kornera, a ovoga puta domaća vrata je spasio Zappacosta. U 112. minuti opasno je zaprijetio Emerson, ali je Trapp sjajno obranio.

Drugo finale za Chelsea

Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Chelsea su zabili Barkley, Jorginho, David Luiz i Hazard, a kod Eintrachta su precizni bili Haller, Jović i De Guzman.

Chelsea će drugi put u povijesti igrati u finalu Europske lige. Do finala je londonski sastav stigao i 2013., kada je u završnom susretu u Amsterdamu pobijedio Benficu.

Londonski je sastav ovom utakmicom produžio i rekordni niz bez poraza u Europskoj ligi na 17 utakmica. Posljednji poraz Bluesi su doživjeli 11. travnja 2013. na gostovanju kod Rubina (2:3), no prošli su dalje jer su u prvoj utakmici slavili s 3:1.

Eintracht je lovio prvo europsko finale u posljednjih 39 godina nakon što je 1980. osvojio Kup Uefa protiv Borussije Moenchengladbach. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider